Travel

Nieuwe lens

02/03/2015

nikon1

Al jaren roep ik het. Ik ga investeren in een goede camera. Maar de stap zetten durfde ik niet. Ik zie geen diepte, dus door een klein lensje heen kijken is voor mij een uitdaging. Daarom schiet ik de meeste foto’s, ook voor mijn site, met mijn iPhone. Daarmee kan ik prima fotograferen en schiet ik zo af en toe zelfs ‘lucky shots’ die echt goed en mooi zijn. Fotografie zal nooit mijn specialisatie worden, daar heb ik me al lang bij neergelegd. Natuurlijk is het belangrijk, maar ik blijf een amateur en pretendeer ook zeker niet de beste fotografie te plaatsen.
Komend jaar staan er reizen op het programma waarbij foto’s maken met mijn telefoon gewoon niet zo handig is. Of waarbij de functies van mijn telefoon te beperkt zijn.

Nikon1

Nu gaat het dus echt gebeuren. Ik wil geen ingewikkelde camera, het moet geen blok aan mijn been zijn om mee te nemen, wifi hebben en video’s kunnen maken. Na lang twijfelen, vergelijken en de beste prijs zoeken, heb ik besloten om voor een Nikon 1 systeemcamera te gaan. Uiteraard in het wit, zodat ‘ie goed bij alle andere gadgets past. Lekker compact en ik heb eerder met een Nikon camera gewerkt, dat is goed bevallen.

Voor wildere avonturen moet er nog een GoPro komen, om parachutesprongen, snorkelavonturen en bergwandelingen vast te leggen. Maar er moet altijd wat te wensen over blijven. Eerst maar eens een goede camera om mee te oefenen. Hoewel ik op gadget gebied normaal gesproken altijd voorop loop, hobbel ik op het gebied van film en fotografie nog een beetje achteraan. Stick to your specialty, met een pen of toetsenbord kan ik nou eenmaal beter uit de voeten.

Heb jij ervaring met de Nikon 1?

Sabine de Witte