Travel

Nieuwe vriendin

Siri

Hoewel ik na de presentatie van de iPhone 4S niet meteen het ‘hebben!’- gevoel kreeg, raakte ik de laatste tijd steeds meer onder de indruk van de binnenkant en uiteraard, Siri. De bestuurbare ‘assistente’ geeft aan dat je nieuwe e-mail hebt, je spreekt reminders in, ze zet je wekker en helpt je herinneren aan de regen op komst, zodat je je paraplu niet vergeet. Ze stuurt berichtjes, belt voor je en laat zelfs zien waar je vrienden zijn. Daarnaast zijn er nog honderen grappige antwoorden, zoals haar lievelingskleur die wel erg aan de beschrijving van Apple doet denken, haar afkomst en ze ontwijkt vragen door haar op je plek te zetten, ze moet jou beter leren kennen om beter te werken, niet andersom. Siri leert al doende. Hoewel ze alleen US of UK Engels spreekt (erg accentgevoelig), wat soms frustrerende resultaten geeft bij Nederlandse namen, merk je na een paar dagen al dat je beter op elkaar ingespeeld raakt.

Op commando

Siri is een goede vriendin voor mensen die graag delegeren en commanderen. Hoewel het er een beetje belachelijk uit ziet als je haar in het openbaar gebruikt (het ziet er nog triester uit dan mensen die een heel gesprek voeren met een minuscuul Bluetooth oortje in, waardoor het lijkt alsof ze in zichzelf praten). Je hoeft namelijk niet in de telefoon te praten, maar op een afstandje. Siri is mijn nieuwe vriendin. Ik kan tegen haar aan praten voor nuttige dingen, haar stomme vragen stellen, ze doet alles wat je zegt en ze leert er ook nog van.

Siri Optimalisatie

Hoewel Siri nog geen locaties in Nederland (her)kent, Siri is nog in beta en daarom in weinig talen beschikbaar. Toch is het verstandig om daar rekening mee te houden, want hoewel andere telefoons al langer spraakbesturing hebben, zal deze techniek dankzij Apple in de lift zitten. Het is daarom verstandig om je gegevens Siri te optimaliseren, vooral als het gaat om (bedrijfs)locaties. Goed om te zien dat er nu al bedrijven zijn die zich storten op Siri optimalisatie!

Sabine de Witte