Travel

Noeste arbeid

Na drie jaar staat eindelijk ons eiken bankje in de lak. Na me flink ik het zweet geschuurt te hebben, kreeg ik de meeste kringen er af. Tja, onbehandeld eiken is gewoon niet handig, zelfs als je geen kinderen hebt! Morsen bij het planten water geven, een omvallende vaas door rondvliegende katten, toch iemand die een kopje er op zet.

De lak had ik al een hele tijd in huis, het was alleen wachten op mooi weer. En een lekker briesje. De spuitlak zou met 30 minuten droog zijn, wat zeker het geval was. Nou zijn de salon- en eettafel en het bankje eindelijk allemaal bewerkt en lijkt het weer wat.

Tussen mijn studieklussen door, zou ik even snel stofzuigen. Zoals ik al eerder heb geblogd, zijn de katten aan het verharen. Na de hele boven- en benedenverdieping te hebben gezogen, bleven de plukken toch weer overal vandaan komen. Dus ging ik voor de heftige aanpak: grote schoonmaak. Voor die tijd even bij de V&D langs, waar ze mijn bestelling, de BEE producten, binnen hadden. Dat maakte het schoonmaken minder vervelend. (Ze ruiken ook nog eens heerlijk!) Nog even bij de HEMA langs, stickerkorting en aangezien manlief de badmat had verpest tijdens zijn schoonmaakwoede in de badkamer (chloor), moest ik daar een nieuwe voor halen. Meteen maar een wattenpot, zeepdispenser, lenzen, uitrekbare waslijn en haakjes meegenomen. Even weer genoeg nieuws dus, aangezien we het druiprek en de wok ook nog moesten vervangen. Van ons brandincidentje is niets meer te merken. Wel grappig dat lief en ik vanavond tegelijk tegen elkaar zeiden dat het wel erg dom was, dat we niet hadden gedacht aan de brandblusser, die gewoon onder in het keukenkastje staat. Aan de andere kant misschien maar goed ook, want daar wordt het qua troep ook niet veel beter op.

Van alle noeste arbeid van vandaag heb ik zwaar droge handen en diepe kieren, want als ik iets doe, doe ik het goed. Dus mijn nagellak is er mee afgeschuurt, ik heb niet alleen oude kitrandjes weggesneden maar ook wat vel en misschien was het sopje toch iets te heet. Ik ga dus lekker op de bank, met alle nieuwe woonbladen, een grote pot thee en mijn huispak. Voor het douchen een lekker maskertje en m’n handen lekker in het vet, op tijd de mand in, en hopen op morgen nog zo’n nuttige dag.

Verdiend na zoveel noeste arbeid

Verdiend na zoveel noeste arbeid

O ja, de MENU rubberen vaas is ook besteld. Dus kom maar door met die bosjes bloemen 😉