Travel

Nuttig genieten

In de ban van de zon
Na een heerlijk weekendje offline (telefoon uit, laptop en iPad in een hoek geslingerd en alleen met mijn Spaanse iPhone de hort op om foto’s te maken) te hebben genoten van de zon, viel het vandaag niet mee om er weer ‘in’ te komen. Het heerlijke zonnetje bleef me maar roepen en lokken, terwijl de to do list het niet toeliet om er aan toe te geven. Behalve tijdens de fietstochtjes van en naar kantoor zag ik weinig zon vandaag. Afkicken dus, wat ook wel weer goed uitkwam, want hoe ouder ik word, des te meer ik op mijn ouders ga lijken; zonne-allergie, net als vaders. En probeer dan maar eens met Pasen een apotheek te vinden die open is. Dat is net zoiets als op 1e Paasdag pizza bestellen in IJsland. Onmogelijk dus.

Durven niksen
Dat was even wennen, toegeven aan het niks doen. Niks moet, nergens op hoeven te reageren (nou ja, minimaal, ik ben er nou eenmaal niet zo goed in, dat offline zijn). Ik had geen boek meegenomen, was vergeten boeken op mijn iPad te zetten en eigenlijk was het best lekker; op het balkon in de zon voor je uit zitten staren. Twee keer heb ik getracht actief te doen om mijn nieuwe hardloopschoenen + outfit te testen. Als ik ergens aan begin, dan ook volop. Verder was het lekker lui slenteren door de stad, dutjes in de zon, hangen op het balkon. Ik denk dat ik dat niksen maar vaker moet durven. Volgens mij ging het in Amsterdam ook zonder mij en mijn online activiteiten wel prima.

Nuttig genieten
Wil je nou ook genieten van de zon zonder je schuldig te voelen? Een lading tips:

  • Schrijf! Koop een leuk notitieboekje en schrijf wat er in je opkomt. Fictie, reflectie of realiteit, wat je maar wilt. Als je eenmaal lekker in je pen zit, vliegt de tijd voorbij!
  • Lees! Neem eindelijk de stapel boeken mee die al weken in je kast liggen en wachten tot ze worden verslonden. Ook hier geldt; fictie, waargebeurde of inspirerende verhalen, waar je maar zin in hebt!
  • Lijstjes! Maak lijstjes, op papier of in je hoofd. Waar wil je nog naar toe? Wat wil je bereiken? Alvast een verlanglijstje voor je verjaardag volgend jaar maart. Eigenschappen. Fouten. Hoeveel paar schoenen je hebt. Whatever. Het ruimt in je hoofd lekker op en haalt een hoop onrust weg als je het lekker ordent.
  • Luister! Naar omgevingsgeluiden. Vogels, de buren, je ademhaling, ligt helemaal aan waar je zit. Door geconcentreerd naar andere dingen te luisteren, staan je gedachten tijdelijk ‘on hold’ en lijkt het dus even alsof je niets denkt.
  • Kijk! Naar de omgeving, een schilderij, je buurman of buurvrouw, de spin die ijverig bezig is met het maken van een nest, wat een kunstwerken zijn dat! Wees eens heel bewust van 1 ding in je blikveld. Zeker buiten kan dat mooie dingen opleveren.
  • Praat! Met de buurman die de tuin aan het sproeien is, de stratenmaker die net je fiets wegzet, je partner in crime op het terras/balkon/strand. Of praat juist niet en geniet allebei zwijgend van het goede leven.

Kom maar door, met nog vele zonnestralen en stiekeme genotsmomentjes. Dit wordt een lange, mooie zomer…
(O ja, en terwijl ik geniet van het mooie weer, ben ik druk met mijn Bobble in de weer. Veel water drinken zonder iedere keer dure, milieubelastende flesjes te kopen en ze zien er nog leuker uit ook! Mark my words, over een paar weken zie je nergens een Spa flesje meer!)

In de ban van de zon

Sabine de Witte