amsterdam Cocooning

Ochtendrituelen en Lebensfreude

wakker worden

Ben jij een ochtendmens? Dan ben ik lichtelijk jaloers. Ik heb altijd opstartproblemen en voor ik iets goeds uit mijn handen krijg, slaat de klok alweer 10.00u. Zeker op grijze, regenachtige dagen heb ik moeite om mijn warme bed uit te komen. Dankzij de techniek maak ik het mijzelf tegenwoordig al een stukje makkelijker, al zal ik nooit een echte vroege vogel worden. Dit zijn mijn ochtendrituelen, zonder heb ik er echt moeite mee om de dag te beginnen.

Wakker met techniek

Door de weeks gaat mijn wekker om 6.30u. Ondertussen ben ik al lichtelijk ontwaakt door de Philips Hue lampen met timer. Een soort Wake-up Light effect, maar dan in vrolijke kleurtjes of warme wittinten. Als mijn wekker (iPhone of iPad) afgaat, stel ik snel de Essent E-thermostaat in op een aangename temperatuur. Vervolgens mag ik nog 2 keer snoozen als mijn agenda het toelaat. Dan is mijn appartementje vaak aangenaam opgewarmd. Ik browse snel mijn mailbox door, lees de headlines van het nieuws, check Twitter en Facebook en verlaat mijn bed. In het weekend trakteer ik mijzelf op thee in bed en een rondje lezen op de iPad, af en toe zelfs wekkerloos wakker worden, maar meestal wachten er teveel leuke dingen om een gat in de dag te slapen.

philips hue lampen

Gen5 als motor

Ik maak een kop groene thee en neem op een lege maag Gen5 druppels. Deze gebruik ik sinds mei en ik merk daadwerkelijk verschil. Het is een mix van 6 mineralen die tegenwoordig bijna niet meer in onze dagelijkse voeding voorkomen. Toen ik de druppels voor het eerst nam, merkte ik dat ik ineens bijzonder lange dagen kon maken (zeker voor mijn doen, ik vergeet zelf wel eens dat mijn lichaam nog steeds herstellende is) en zonder problemen om 6.00u naast mijn bed stond. Nu merk ik vooral aan mijn buik en algemene weerstand dat de druppels echt werken. Gebruik ik ze een tijd niet, dan voel ik me snel slap en moe. Gen5 is dus echt mijn motor. Omdat je ze mengt met een beetje water zijn ze handig in te nemen, tabletten vergeet ik namelijk al-tijd, daardoor zijn veel supplementen niet aan mij besteed. Extra fijn: het flesje is klein en past perfect in de toilettas, dus prima als reismaatje. Gen5 wordt vanuit Spanje verkocht en is er in een aantal varianten; Natural Power Sport, Collagenator en Health. De laatste versie gebruik ik. Alles is op natuurlijke basis. De eerste keer kocht ik de druppels in Spanje, maar nu bestel ik ze online. De site is in het Nederlands en de service is echt heel goed, ik ben zelfs 2 keer gebeld om te checken hoe het beviel en of ik nog vragen had.. Mocht je de winterdip echt niet meer trekken, dan is dit echt het overwegen waard!

Lebensfreude

Na de druppels vertrek ik met mijn kop thee richting douche. Jep, ik drink mijn eerste kop thee onder de douche. Zonder thee kan ik echt niet wakker worden. Mijn douche tafereel is weinig spannend en ik ben erg product vast. Shampoo en conditioner van Redken, facewash van La Prairie en douchezeep van Malin & Goetz. In december was ik op vakantie in Berlijn en sliep ik in een AirBnb appartement. Ik vergeet dan altijd douche producten mee te nemen, omdat ik gewend ben aan hotels, waar ze altijd in de kamer staan. Drogisten in Duitsland vind ik altijd geweldig, want producten zijn daar altijd veel goedkoper. Potten Nivea sla ik daar altijd in (mijn trick voor een snelle bruine teint bij mooi weer: een flinke dot nivea onder je zonnebrand voor een gevoede, gehydrateerde huid). Dit keer kon ik me niet inhouden bij de Kneipp afdeling. Oranjebloesem badolie voor ’totale balans’ klonk perfect voor een paar dagen niks doen, inclusief luieren in bad. Verder ben ik gek op citrusgeuren, ik hou absoluut niet van zoete luchtjes. Toen ik de tube ‘Lebensfreude’ zag, was de keuze snel gemaakt. Citroen, verveine en zo’n naam. Iedere ochtend als ik nu onder de douche sta, pak ik grinnikend de tube. Levensvreugde. Een beter begin van de dag kan ik bijna niet bedenken. Was het maar zo makkelijk dat je levensvreugde uit een potje kunt knijpen, dat zou de wereld een stuk mooier maken!

mijn ochtendrituelen

Niet zonder ontbijt de deur uit

Tijdens mijn middelbare schooltijd was ik echt een drama aan de ontbijttafel. Je moest zeker niet tegen mij praten, de versgepeste jus d’orange die mijn moeder iedere ochtend voor mijn neus zette kon ik nooit waarderen *zuur gezicht trekt* en grappen van broer en zus die de melk- en pure chocoladepasta hadden omgewisseld (blauwe en rode deksel, etiketten van de pot af) trok ik bijzonder slecht. Ontbijt kreeg ik nauwelijks door mijn keel en het was iedere ochtend weer een gevecht. Toen ik ging studeren, kon ik lekker mijn eigen gang gaan en bedacht ik dat ik nooit meer hoefde te ontbijten. Daar genas ik snel van, want zonder ontbijt valt alles zwaarder. Inmiddels ben ik 100% om en is het een van de lekkerste maaltijden. Ook als ik ‘buiten de deur’ ontbijt dan eet ik wel iets, een stuk fruit, cracker of musli reep. Hoewel je nog niet met hartige dingen aan hoeft te komen voor 10.00u ’s ochtends, vind ik het nu zelfs lekker. Op de geitenyoghurt van vanochtend na dan, tip van iemand om te kijken of mijn darmen dat wel trekken, helaas… echt niet lekker en hevig protest. Meestal ontbijt ik met boterhammen, yoghurt met fruit, granola en lijnzaad of smoothies met soyamelk en vers fruit. Op reis mis ik na een paar dagen zowaar mijn boterhammen met nutella (een must voor hotels, nutella bij het ontbijt ;)). Wat eet jij als ontbijt?

ontbijten met sabine de witte

Ben jij meer een ochtend- of avond mens? En sta jij iedere ochtend met dezelfde rituelen, hetzelfde broodbeleg en bijzondere gebruiken op?

Sabine de Witte