Travel

On a personal note: Manon

#LoveLifeDiner

Ziek

Een van de moeilijkste dingen om over te schrijven is mijn ziekte. Of eigenlijk, ik wás ziek. Of nog beter gezegd, ik hád het afgelopen jaar kanker en daar ben ik nu van aan het herstellen en revalideren.

Zo. Dan is dat er maar uit. Velen van jullie wisten dit vast, net zoveel waarschijnlijk niet. Ik praat er graag over, geef interviews aan bijvoorbeeld de Glamour en RTL Nieuws, maar het hier zo op de deze gezellige travel website plaatsen is toch anders. Ik wil niet gezien worden als “die ene die kanker had”. Het moet hier gaan om travel en lifestyle. Anders gezegd, om prachtige reizen maken, om fijne hotels testen, om de heerlijkste restaurants proberen en om de mooiste kunst bekijken. Dáár moet Your Ambassadrice over gaan. Toch zit in mij een ware activist. Ik weiger te accepteren dat mijn ziek zijn (en ik was echt echt heel ziek) voor niks was. Dat ik slechts pech had. Er moet voor mijn gevoel een doel zijn, iets goeds uit voort komen. Aangezien ik baarmoederhalskanker had in een heel ver gevorderd stadium en de kans op overleving niet vanzelfsprekend was is mijn missie zoveel mogelijk vrouwen te wijzen op het belang van dat verdomde uitstrijkje. GO. GET. YOURSELF. CHECKED! Deze boodschap draag ik te pas en te onpas, tot vervelens aan toe uit. Maar ik moet ook ergens toch een lichtpuntje zien. Doordat ik ziek werd schrijf ik nu voor deze geweldige site, mag ik prachtige dingen meemaken en eet ik in de mooiste restaurants omringd door de leukste mensen. En bij dat laatste lag een plan…

#Lovelifediner

Fight Cancer, het ietwat rebelse zusje van KWF Kankerbestrijding, zet zich dit jaar in voor meer onderzoek naar gentherapie. Dat deze vorm van behandelen helpt is al aangetoond, er zijn inmiddels een klein aantal, specifieke kankersoorten welke op deze manier behandeld kunnen worden. Hoe mooi zou het zijn als deze vorm voor meer kankersoorten zou helpen? Om voor dat onderzoek geld op te halen heeft Fight Cancer het volgende bedacht; het #lovelifediner.

Tafel bij SNCKBAR 2 photo IMG_3326.jpg

Het idee is simpel, host een diner voor vrienden/familie/collega’s en vraag als bedankje, in plaats van een laffe fles wijn of lelijke bos bloemen, een donatie van €10,- per persoon voor Fight Cancer. Vraag daarnaast een van je gasten het stokje door te geven door zélf een diner te organiseren. Samen eten verbind ten slotte en is ook nog eens leuk en gezellig.

Lovelifediner flyer photo IMG_3323.jpg

 

De kickoff

Om de campagne een social kickoff te geven heeft Fight Cancer mij enige tijd geleden gevraagd een lunch te organiseren voor een groep van andere bloggers, influencers, editors en journalisten om daarmee het startsein te geven. (Mag ik even zeggen, wat een eer!!) Afgelopen vrijdag 10 maart, op de kop af 1 jaar na mijn 4e chemo, was het zover. Bij SNCKBAR in Amsterdam stond een prachtige lunchtafel klaar waar een groep van ongeveer 20 vrouwen aanschoof om naar mijn en Angel’s verhaal te luisteren over hoe deze ziekte onze levens heeft veranderd (note: Angel is een aantal jaar gelden haar vader verloren aan deze ziekte).

Manon speech lovelifediner photo IMG_3317.jpg

Het eten was fantastisch, de groep vrouwen zowaar nog leuker dan ik al wist en de sfeer perfect. Hopelijk heb je op diverse social kanalen al een en ander voorbij zien komen.

Social groep vrouwen Lovelifediner photo IMG_3320.jpg

Wat kunnen jullie doen?

Simpel, neem het stokje van mij over! Host zelf een lunch/brunch/diner voor 1 of 100 man, met een pan soep of een uitgebreid 6 gangen diner, het maakt niet uit! Als je maar aan iedereen die schappelijke donatie van €10,- vraagt. Maak een foto van jullie bonte avond, tag Fight Cancer er in en gebruik vooral de hashtag #lovelifediner zodat wij ook nog een beetje mee kunnen genieten.

Geld overmaken kan op NL63INGB 0000 0002 44 tnv Fight Cancer.

Weet alsjeblieft dat geld voor onderzoek nodig is en ook absoluut helpt. Heel simpel gezegd, zonder onderzoek was ik er nu niet meer geweest. Ik kreeg de kans aan een onderzoek mee te doen dat mijn leven heeft gered, geef andere alsjeblieft ook die kans. Go, go, GO!!!!!

Lovelife Fight Cancer photo IMG_3329.jpg

Sabine de Witte