Travel

On a personal note: Manon

Er zijn echt weinig dingen in de wereld waar ik meer een hekel aan heb dan aan verhuizen. Ok, de tandarts is een goede gedeelde tweede en rozijnen staan strak op de derde plaats, maar verhuizen….. Als je zo in je eigen huisje/appartement/studio/loft/etc zit lijkt het namelijk altijd in de eerste instantie dat “je heus echt niet zo heel veel spullen” hebt. En, ook een classic, “dat je aan 30 verhuisdozen echt méér dan genoeg hebt”. Daarnaast is er altijd die ene instantie die je net vergeten bent een adreswijziging te sturen waardoor je nieuwe pinpas op je oude adres is bezorgd. In een afgesloten brievenbus. Waar niemand de sleutels van heeft, want het huis wordt verbouwd. En je gaat morgen op vakantie. (true story…)

Afgelopen januari mocht ik weer, verhuizen, Wel echt naar een droomlocatie in hartje Amsterdam mét prachtig uitzicht en balkon op het zuiden, maar dat is van latere vreugd… Eerst maar eens van A naar B zien te komen.

Na wat geklaag op FaceBook (je moet tenslotte een leger om je heen creëren van schilders, sjouwers en inpakkers) kwam de gouden tip: huur gewoon een verhuisbedrijf, Manon! Leek me allemaal een prachtig idee, maar ook belachelijk duur en dan koop ik toch liever die nieuwe bank of die geweldige stoelen. Wrong! Dat is dus allemaal hartstikke goed te betalen tegenwoordig! Wat een verademing! Ik maakte gebruik van Studentverhuizers en dat was het beste idee van 2017 (ja, nu al ja) Niet alleen hoef je zelf geen klap te doen behalve wat aanwijzen waar wat moet en af en toe wat drinken inschenken, de handige mannen halen je bed uit elkaar, schroeven die ene lamp van de muur en sluiten ook gewoon even de wasmachine voor je aan als je dat wil. (Had ik al gezegd hoe handig ik ben? Nee? Nou, daarom dus.)

 photo IMG_9566.jpg

Dus eind januari in een halve dag van die A naar de prachtige B en zat ik dus gewoon na 4 uur met een goed glas wijn (en winterjas aan) op dat prachtige balkon. Óp mijn nieuwe stoelen, want die pasten ineens dus toch in het budget.

O, en dat bankpasje ook niet vergeten? Er is dus gewoon een handige verhuischecklist, vergeet je ook niet meer de bank een adreswijziging te sturen. You’re welcome.

Sabine de Witte