Reistips

Ongegronde angst?!

Al een paar nachten wordt ik achtervolgd door dezelfde droom. Eigenlijk nachtmerrie. Want ik ben er iedere ochtend even beduusd van. Uiteraard slaat de hele droom helemaal nergens op, te bizar eigenlijk voor woorden.

Iedereen die mij een beetje goed kent, weet dat ik geen kinderliefhebber ben. De gedachte aan een eigen hummel is nog net niet misselijkmakend. Maar zeker niet iets wat op korte termijn gaat gebeuren. Als het aan mij ligt ook niet op de lange, maar goed, ik ben niet alleen. Soms moet je offers maken. Krijgen we een huisman. Waar het vandaan komt dat ik kinderen niet leuk vind? Geen idee! Al weet ik zeker dat er een reden voor is. Ik kan er ook niet zo goed mee omgaan. Wel als ze schattig slapen of zichzelf goed vermaken. Maar zodra er iets niet gaat zoals het zou moeten en er gehuil bij komt kijken, haak ik af. Weg oneindig geduld, wat ik met de vervelendste klussen wel gewoon heb. Ongetwijfeld is dat ook de reden dat ik vroeger nooit hoefde op te passen op buurmeisjes. Dat bleek na 1x proberen gewoon niet voor mij weggelegd. Neefje M., bijna een jaar, kan ik inmiddels wel wat meer waarderen. Een leukere leeftijd, schattig en makkelijk hummeltje. Maar wat een opluchting als ie weer gewoon naar papa of mama kan.

Terug naar mijn droom cq. nachtmerrie. Daarin ben ik zwanger. Aan het bevallen zelfs. In mijn omgeving weinig horrorverhalen, mijn schoonzus was met twee uurtjes klaar en mijn moeder heeft geen pijn gekend. Toch is dat iets wat me vreselijk lijkt. Zo erg, dat ik steeds droom dat ik erdoor door midden splijt. Van onder naar boven, twee Sabientjes. En als ik dan zie wat ik heb gebaard, is het een Gremlin. Juist ja. Vreemd. Bizar.

Is het angst? Waar komt die Gremlin vandaan? Wat moet ik hier mee? Weg met die nare dromen! Nog maar een maand versuffende pillen slikken voor het slapen gaan. Hopelijk ben ik dan ook van al die vreemde dromen af. Al slaat deze tot nog toe alles. Gelukkig roept mijn lief nu iedere ochtend heel schattig dat het voorlopig ook niet in zijn planning staat. Oef. Opluchting.

Zo zijn ze nog schattig...

Zo zijn ze nog schattig...