Travel

Ontdekkingsreis

Afgelopen week was ik op het MWC congres in Barcelona. De grootste beurs voor mobiel en alles wat daar bij hoort. Zondagavond kwam ik aan en begon de eerste Mobile borrel, met een boel bekende mobilista’s uit Amsterdam. Goed begin dus. Maandag was de eerste congresdag, en ik was voorbereid op drukte, maar zo had ik de Placa Espanya nog nooit gezien. Overal taxi’s, politie en hordes keurig geklede zakenlui togen naar de immense beurshallen.

Na geweldige hulp bij het verkrijgen van een perspas, kon ik de hele week overal op de beurs komen. Behalve interessante internationale sprekers en het testen van nieuwe gadgets, was de beurs voor mij een geweldige netwerkgelegenheid, zowel nationaal als internationaal. Erg leuke mensen ontmoet die weten te inspireren en motiveren, mensen die al wat bereikt hebben.

Niet alleen de beurs was geweldig, ook de sfeer in Barcelona vind ik geweldig. Hoewel het alleen woensdag mooi weer was en verder veel regende, genoot ik volop. Vriendelijke taxichauffeurs, verschillende culturen en heerlijk eten. Leuke borrels ’s avonds in de bar op de bovenste verdieping van het W hotel met uitzicht over de stad, overpriced drankjes in Hotel Omm en een VIP party in een foute club. Lekker gegeten bij mijn favoriete restaurant SomorRostro, waar ze de Spaanse keuken een fusion tint geven. Donderdag het nieuwe, uberhippe Cornelia & Co ontdekt (binnenkort meer). Ge├»nspireerd op het ’to go’ leven in New York kun je alle producten die ze in de keuken gebruiken vers kopen, en gelukkig nemen ze er op z’n Spaans de tijd om uitgebreid te tafelen. Een nieuwe favoriet, vlakbij de Spaanse versie van Spaces, waar ik nu ook kantoor mag houden.

Afgelopen week was een geweldige ontdekkingsreis door de stad, een ontdekkingsreis naar mijzelf (ik kreeg veel complimenten over mijn ‘sales skills’ en wist op een leuke manier mijn netwerk uit te breiden en aan elkaar te koppelen) en een bevestiging dat ik weer een stap dichterbij ben naar de goede richting. Naar waar ik stiekem van droom.

Sabine de Witte