Travel

Oost, West, eigen bed best

De eerste was is alweer gedraaid, de auto bijna leeg en de spullen liggen weer zo goed als op hun plaats. Na een mini-vakantie van 5 dagen zijn we weer thuis. Het relaxte ‘niets moet, alles mag’-gevoel is meteen verdwenen, daarvoor in de plaats ligt een lange to-do list. We hebben aardig wat kilometers gemaakt, meerdere plaatsen aangedaan en veel gezien. Onze eerste ‘echte’ vakantie samen, naast wat weekendjes weg, die eigenlijk altijd samen met anderen waren.

De gebruikelijke irritaties door een in de war geraakte TomTom, ongeduldige lief en ik te laat reagerend op de afrit-borden terzijde, was het heerlijk. Samen ‘ergens’ heen en we zien wel. Dat we naar Zwitserland zouden gaan, hadden we wel van te voren bedacht. Om ergens te beginnen, kozen we voor Brienz, in het midden waar de bergen al gauw 3000 meter zijn. En de bergen, dat is iets wat we allebei mooi vinden. Lief vooral door zijn ski-avonturen, mijn ouders hebben me er mee aangestoken.

Na een tussenstop in België, om mijn ouders in Vielsalm te bezoeken, gingen we vrijdag met een omweg richting het Zwitserse. Heerlijk, zo’n lease-auto. Volgooien bij Maastricht, nog een keer in Basel en daar 5 dagen op gaan. De reis ging soepel, en we kwamen tegen 16.00u aan in Brienz. Meteen viel het prachtige groene meer op, de schattige berghutjes en het knullige bergtreintje. Op zoek naar een hotel. Dat viel tegen, want ze vroegen ons halve budget voor één nacht. Toch maar bij dat Bed & Breakfast kijken. Geluk, normaal verhuren ze daar alleen per week, maar de vorige huurders zijn eerder vertrokken en dus zou ’the hut’ twee nachten leeg zijn. Voor een prima prijs zouden wij het hoogste berghutje twee dagen en nachten tot onze beschikking krijgen. Inclusief ontbijt bij het Zwitserse paar wat mij deed denken aan mijn oma. Incluis zelfgemaakte jam. Daar hoefden we dus geen twee keer over na te denken, en als het mogelijk was geweest, hadden we daar ook prima 5 dagen willen zitten. Helaas. De eerste avond zat het weer flink tegen, want het regende pijpenstelen. De rest van de dagen was het heerlijk, gewoon warm! Behalve hoog in de bergen, maar gelukkig waren we daar goed op voorbereid.

Dag 3 werd kamperen, daar zal ik later nog een heel blog aan wijden. Ben nog steeds zo stijf als een plank, zelfs na lang onder de hete straal van m’n eigen douche en m’n comfortabele eigen bed.

Maandag lekker een hotelletje geboekt, we zijn uiteindelijk in Chamonix (FA) uitgekomen, dus een kamer met uitzicht op de Mont Blanc. We waren daar te laat om nog de berg op te gaan, maar hebben heerlijk genoten van het dorp en het uitzicht, ik heb m’n Frans weer kunnen oefenen en m’n portie Frankrijk eindelijk weer binnen gekregen. Heerlijk! Dinsdag voor vertrek nog even bij de Boulangerie wat Pain au Chocolat’s gehaald, Vive la France!

Qua taal deed ik lief ook nog verbazen met mijn Duits, waar hij hakkelde, kwamen bij mij de woorden als een waterval. Ondanks mijn onwil vroeger, door een hele nare leraar Duits, borrelde er van alles boven. Het Zwitsers leek echter meer op een combi van Fries met wat plat Duits, daar viel geen touw aan vast te knopen. Wat jammer was, want vooral de familie Jobin hadden we graag wat uitgebreider gesproken. Verder dan wat complimenten over het huis, het uitzicht en het heerlijke zelfgebakken brood kwamen we namelijk niet.

Gister gingen we weer naar huis. En al kan ik prima twee weken op vakantie, ik had er wel weer zin in. Eindelijk weer m’n lekkere eigen bed, want ook het hotelbed was niet geweldig. M’n eigen warme douche, waterkoker bij de hand zodat ik altijd thee kan zetten als ik zin heb (bijna twee dagen zonder gedaan) en niet steeds met onze geweldige poezenoppas zusjelief bellen om te vragen hoe het gaat.

Hoe fijn het ook geweest is, oost, west, thuis best. En vooral m’n bedje kan ik slecht missen!

Genieten in Brienz

Genieten in Brienz