Travel

Op fietse

Fiets failure
Einde winter kocht ik een fiets. Ik mocht eindelijk weer op een tweewieler de stad door en beloonde mezelf daarom met een mooi koopje. Een knal oranje opoe fiets. Lekker opvallend, ik ben namelijk een kei in mijn fiets kwijt raken. Model opoefiets is altijd goed, daar fietste ik jaren op naar de middelbare school. (Super zuinig was ik op mijn bike, waar ik zelf aan had mee betaald. 5 Jaar HAVO overleefde die zonder problemen. Toen ik ging studeren vond ik het doodzonde om mijn mooie fiets in de nog grotere stad te zetten. Ik verkocht hem aan mijn broertje. Die het presteerde om de zo geliefde fiets in een week tijd te laten jatten. Grr. Maar dat was een fiets failure van lang geleden.) De fiets failure van nu heeft eigenlijk weinig met de fiets zelf te maken. Meer met mijn algehele conditie, die nog verre van goed te noemen is. Geen bruggetje kom ik in m’n eentje omhoog, van noord naar zuid fietsen haal ik niet en hoewel ik er hard aan werk, lijkt mijn oranje opoefiets daar het slachtoffer van te worden.

Van Moof; weer on the move?!
Al een tijd was ik fan van Van Moof. Simpele, stijlvolle fietsen zonder poespas. Niks extra’s wat alleen maar kapot kan. Een stevig frame wat roestvrij blijft, ook als de fiets altijd buiten wordt geparkeerd. Sinds kort is er een damesversie uit, want die stang tussen m’n benen zag ik niet zo zitten. Vorige week een proefritje gemaakt en ik ben om. Fietst fantastisch, geen poespas, geen ‘stuck in de tramrails’ dankzij dikke banden, 3 versnellingen – meer heb je er in de stad niet nodig en een hippe bak om m’n tas veilig op te vervoeren. Bijkomend voordeel; geen bagagedrager 😉 Enige pijnpuntje is de open kettingkast, aangezien ik mijn fiets alleen een buitenslaapplek kan bieden. Maar ik ga er stiekem vanuit dat er een hele goede garantie op zit, voor dat geld.

Ik kan bijna niet wachten tot ik weer uit het Spaanse terug ben en zelf dankzij 3 versnellingstrucjes zelfstandig bruggetje op, bruggetje af de stad weer door kan fietsen. Zoals Skik, de Drentse band, jaren geleden al bezong.

De damesfiets van Van Moof

Sabine de Witte