editorial

Editiorial: Op naar de top

mount kenya beklimmen

Zo, we zijn er weer hoor! Mocht je mijn avonturen op Instagram gevolgd hebben: de afgelopen maanden verliepen niet helemaal vlekkeloos. Inmiddels ben ik weer voor 95% op de been, in ieder geval genoeg om me weer druk te maken over het overwinterplan voor komend jaar. Want de afgelopen winters ontsnappen, is zeer goed bevallen. Dat plannen moet ook wel, want de tijd vliegt weer. Het plan start met een Keniase kerst, maar deze keer hoop ik ook Tanzania en Malawi aan te kunnen doen. En het allerleukst: dit jaar vier ik mijn verjaardag met mijn eigen familie in Kenia.

Mount Kenya: berg van een uitdaging

Zo reist Herendelsewhere ook richting het Keniase, en gaan we samen de uitdaging aan om Mount Kenya te beklimmen. Zij hebben inmiddels de benodigde klimervaring opgedaan in Latijns-Amerika, ik heb vooral gewerkt op grote hoogte en door alle strubbelingen niet zoveel kunnen trainen als de bedoeling was. Maar heel eerlijk; nooit heb ik zo’n concreet doel gehad om voor te werken. Dus verwissel ik de lift steeds vaker voor de trap, wordt er wekelijks gepoogd een etage meer lopend af te kunnen leggen en is sporten ook steeds minder een straf, maar een means to an end. Ik heb zelfs een ClassPass abonnement, want cryo schijnt de beste voorbereiding te zijn voor een klim. Ook voel ik gezonde competitie met mijn gezelschap; never nooit dat ik me moet laten kennen natuurlijk.

Grappig dat zo’n concreet doel me op de minder goede dagen letterlijk van de bank af heeft weten te slepen, al was het maar voor minimaal 5000 stappen. Nou nog even op naar die top, het liefst vlekkeloos. Al vermoed ik panda ogen…

Sabine de Witte