Travel

Opgejut

Een vreselijke hekel heb ik aan ruimtes en straten vol met gehaaste, drukke, chagrijnige mensen. Daarom ben ik niet zo’n fan van winkelen (behalve op dinsdagmorgen, als er geen kip de stad in gaat) en boodschappen doen. Op zaterdag is dat laatste een ware verschrikking. Echtparen die met hun ‘Sonja Bakker lijstje’ de winkel door gaan, hun kar overal voor zetten net waar jij iets vandaan wilt pakken en karren met kinderen die midden in het pad geparkeerd worden. Om het nog niet te hebben over de stelletjes die in de supermarkt bekenden tegen komen en uitgebreid bij gaan kletsen. Is daar de koffie corner niet voor bedoeld? En niet alleen stelletjes, ook buurvrouwen, collega’s of bekenden kunnen er wat van.

En wat ik ook niet snap, waarom gaan al die bejaarden op hetzelfde tijdstip boodschappen doen? Die hebben toch alle tijd van de wereld en kunnen toch genieten van de rust in de supermarkt om 9.00u ’s ochtends? Of direct na de lunch? Als het zo druk is voel ik me opgejut, vergeet ik de helft en word ik cranky. Als ik dan ook nog in een lange rij bij de kassa terecht komt, omdat de kassamiep iemand die ze kent mag helpen, is het helemaal gedaan. Hetzelfde met koken en werken; zodra ik op de vingers gekeken word, loopt alles in de soep, voel ik me opgejaagd.

Toch raar dat ik daar zo door beïnvloed word, want ik kan prima tegen stress en druk op de studie/werkvloer. Ik laat me niet zo snel gek maken en dankzij mijn ‘lijstjestic’ vergeet ik in alle hectiek niet zo snel dingen. Ik wist tijdens tentamenperioden precies wanneer ik veel opnam, of juist minder, wanneer het tijd was voor een ontspannend studiebiertje of wanneer ik de boel even van me af moest slaan op het hockeyveld.

Vandaag na de boodschappen heerlijk thuis gerelaxed dus snel dat opgejutte boodschappenavontuur vergeten. Hopelijk bezorgt albert.nl binnenkort ook in het pittoreske Meppel (I know, ben alvast begonnen met dat op m’n buik te schrijven), anders moet ik misschien toch de grote weekboodschappenlijst van de Allerhande maar gaan gebruiken. Iedere dag opgejut in de supermarkt staan kan niet goed voor je zijn. Gelukkig is de wandeling er naar toe een stuk gezonder en rustgevender.

Harry kijkt ook niet altijd even relaxed...

Harry kijkt ook niet altijd even relaxed...