Cocooning

Opgeladen

Soms moet de batterij even worden bijgeladen. Zeker als de dagen korter, grijzer en kouder worden heb ik meer behoefte aan rust, comfort en af en toe wat luxe. Zaterdag heerlijk uitgewaaid op het strand, wat al heerlijk ontspannen was. Lekker gegeten en vervolgens lekker op tijd het warme bed in.

Zondag moest lief werken, dus moest ik me alleen vermaken. Dat wil prima, want ik heb heerlijk gewerkt en ’s middags kwam vriendinnetje D. op bezoek. Ook haar lief was er niet, dus we hebben er een heerlijke middag bank hangen, brownies, chocolade, bokkepootjes, chips en nootjes eten, thee leuten en film kijken van gemaakt. En afgesloten met lekkere zuurkool, waarvan mijn lief het wel bleek te lusten, waar ik in de veronderstelling was dat dit niet het geval was.

Af en toe zo’n weekendje doet me goed, lekker ontspannen, niets moet, alles mag. Beetje kletsen over onze mannen, klagen over alles wat we nog willen en dat de tijd zo snel gaat en concluderen dat we maar verwende nesten zijn. Best een prima conclusie eigenlijk, want dan hebben we het al met al nog niet zo slecht voor elkaar.

D. is het enige vriendinnetje waarmee ik ‘gelijk op’ loop; we zijn rond dezelfde tijd gaan samenwonen, gaan werken en hebben allebei nog niet zo lang geleden ontdekt wat onze passie is en wat we met onze ambities willen gaan doen. Het is heerlijk om af en toe eens te levelen met iemand die ook af en toe baalt van rondslingerende sokken, af en toe ook lekker uit de band wil springen en die ook naast een leven met vriendje, een heel eigen leven heeft. Dat houdt het leuk, zo kun je elkaar wat nieuws blijven vertellen.

Klaar voor een nieuwe werkweek waar ik al mijn energie weer lekker in kwijt kan.

schommel