amsterdam

Oud en nieuw

Press for champagne

Oudjaarsdag. De laatste dag van 2012. Ineens is 2012 ‘oud’. Morgen beginnen we met een schone lei, een nieuw jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Iedereen blikt vandaag terug naar speciale momenten. De laatste koffie van dit jaar, de laatste werkdag, de laatste… Hoogte- en dieptepunten. Veel van mijn herinneringen zijn nog vers en 2012 voelt niet helemaal niet als oud. Het was zo’n lekker jaar, dat ik het eigenlijk wel een beetje eng vind om het af te sluiten.

2012

Voor mij was 2012 een mooi jaar met vooral hoogtepunten. Geen grote veranderingen of heftige gebeurtenissen. Ik heb een zekere balans gevonden waardoor ik mijzelf nu meer rust kan gunnen en op zaterdag echt vrij ben. Na een tijdje strubbelen heeft iedereen zich neergelegd bij de veranderde situatie en geaccepteerd dat het zo is. Ik zie mijn familie nog steeds niet vaak, maar als we elkaar zien is het goed. Ik probeer meer tijd vrij te maken, er te zijn op verjaardagen en speciale momenten. Het was heerlijk om met mijn ouders een dag toerist uit te hangen in Amsterdam, een dagje samen met mijn moeder te klussen in mijn appartement en Sinterklaas en kerst te vieren.
In juli kreeg ik de sleutel van de Social Room, het kantoor wat ik deel met nog 3 andere inspirerende ondernemers. Een heerlijke, inspirerende werkplek op een prachtige locatie. Ook nu zit ik er geen 6 dagen per week, maar blijf ik regelmatig mijn werkplek afwisselen.
Ik ontmoette veel leuke mensen, vooral in het buitenland merk ik dat mensen daar meer voor openstaan. Mijn vakantie in Zwitserland leverde een leuke internationale opdracht op en het afgelopen jaar leerde ik wie mijn vrienden waren. Regelmatig krijg ik de vraag of er een nieuwe liefde in mijn leven is. Momenteel ben ik getrouwd met mijn werk, Blanco Tekst is mijn kind en ben ik verliefd op het vrije leven vol reizen. Als ik iemand tegenkom en helemaal hotel de botel raak zal ik dat zeker niet afwijzen, maar op dit moment is het prima zo. Altijd met mijn partner in crime op pad zijn geeft de buitenwereld vaak ook andere ideeën ;).
Mijn gezondheid is vergeleken met vorig jaar met sprongen vooruit gegaan, al ben ik nog steeds snel vatbaar en lukt het niet om te sporten. Ik doe zoveel mogelijk op mijn fiets als het weer het toelaat, loop veel en zeker als ik op reis ben krijg ik genoeg beweging.
Afgelopen jaar waren er veel leermomenten, maar leken ze kleiner dan 2010 en 2011. Toen waren er grote veranderingen, nu is wonen in Amsterdam en mijn leven hier alweer ‘gewoonte’. Ik zet mezelf regelmatig voor de spiegel om mezelf even aan de tand te voelen. Ben ik gelukkig, tevreden, blij? Wat kan er anders, wat mist er? In 2012 zijn vrijwel al mijn wensen in vervulling gegaan. Sommigen eerder dan gepland en volkomen onverwacht, anderen heb ik volledig zelf weten te realiseren. Een lekker gevoel en met zo’n gevoel, omgeven door vrienden, ga ik vanavond het jaar uit.

Apenheul

Nog een paar favorieten uit 2012:

 • Favoriete nummer: The Boxer van Mumford & Sons. Deze cover van het nummer van Simon & Garfunkel doet me denken aan thuis, aan meezingen in de auto met mijn vader en roept een ‘samen rondom de open haard’ gevoel bij mij op
 • Favoriete film: Intouchables. Ik zag hem nog niet zo lang geleden en had tranen van het lachen en het huilen. Lang geleden dat een film mij zo wist te raken
 • Favoriete gevoel: overwinning na de presentatie op Travelnext en het aankomen op nieuwe reisbestemmingen
 • Favoriete reis: lastig om uit zoveel momenten 1 reis te kiezen. Dan kies ik toch voor Canada, de verre reis van dit jaar, de eerste persreis met een groep en zoveel gave activiteiten. Het moment dat ik in de kano zat, de prachtige natuur om mij heen bekeek en schrok van een schildpad die het water in dook, wist ik: dit is wat ik wil. Reizen, schrijven en delen.
 • Favoriete blogs: ik heb een aantal inspiratiebronnen en favorieten. Annemerel, AfterDRK, Olivia Palermo, Fashionata, reisblogs The Blonde Abroad (wat een fantastisch persoon is Kiersten!), Mrs O Around the World en natuurlijk Garance Dore. Sinds kort ben ik Kristina Bazan gaan volgen en zij is dankzij haar blog ontzettend gave dingen aan het doen. Ze werkt samen met luxe merken, reist voor deze merken de hele wereld over en hoewel mode haar focus is, schrijft ze ook over luxe lifestyle en travel. Op zo’n manier ambassadeur kunnen zijn voor merken, dat zie ik ook wel zitten!
 • Favoriete eten: foie gras. Sorry dierenliefhebbers, maar in Londen, Parijs, Praag en Brussel was dit echt het lekkerste ooit. Vooral de ontdekking dat foie heel goed gaat met gin tonic was een fijne gewaarwording.
 • Favoriete drankje: champagne. Om mooie momenten nog leuker te maken, om samen met vrienden te drinken en zulke momenten te maken. Dit jaar was de topper een Cuvee Louise van Pommery.
 • Favoriete foto: mag het mijn hele Instagram stream zijn? Alle foto’s daar zijn heel bewust genomen, de momenten kan ik me nog zo duidelijk voor de geest halen. Ik kan niet kiezen!
 • Favoriete quote: Travel is the only thing you buy that makes you richer. Of je nou gaat kamperen of in een luxe hotel logeert, gaat backpacken of vrijwilligerswerk doet, iedere reis maakt je rijker. Je persoonlijke ontwikkeling, algemene kennis, manier van met elkaar omgaan, reizen beïnvloed wie je bent. Bewust en onbewust.
 • Favoriete geur: Voyage d’Hermes, de geur van mijn leren portemonnee, de geur van herfst en het huisparfum van het Mandarin Oriental in Barcelona. Alle geuren hebben voor mij herinneringen die ik graag oproep.
 • Favoriete app: de WTHR app, iedere dag mooi weer

Andere favorieten zijn meer materialistisch en deze zijn favoriet omdat ik er zelf voor gespaard heb, om de herinnering en omdat ik weet dat ik er nog zo lang plezier van ga hebben. Wat waren jouw all time favorites van 2012?

sabine reflectie

2013

Vandaag staat voor mij niet in het teken van laatste dingen, maar van nieuwe (reis)plannen, kansen en leermomenten. Ik heb een aantal voornemens voor het nieuwe jaar, niets om vanaf 1 januari mee te beginnen, meer dingen die ik het komende jaar wil realiseren.
Een ervan is Frans leren, en nu echt. In februari trouwen vrienden in Parijs en mijn doel is om ze dan in een Franse tekst alle geluk van de wereld te wensen. Flink aan de bak dus. Gelukkig bestaan daar handige apps voor en werd ik laatst getipt over Duolingo. Zo probeer ik dagelijks tussen de bedrijven door mijn Frans op te vijzelen. In plaats van sporten wil ik dit jaar echt beginnen aan yoga. Op Ibiza heb ik 1 les gehad en ik vond het niks, maar moet mijn lichaam toch ergens toe zetten.
Ik wil mijn kennis over reizen, hotels, luxe en concepten meer en professioneler gaan delen en daar zal yourambassadrice.nl steeds meer een visitekaartje voor worden. Volgende week zal daar het eerste onderdeel van te merken zijn, spannend!
Mijn beste voornemen voor dit jaar is om in 2013 niet ziek te worden tijdens de Vakantiebeurs, zoals vorig jaar. Als je het hebt over slechte planning… Buikgriep tijdens de belangrijkste week in de reisbranche is niet handig.
Heb jij al voornemens? Denk je dat ze haalbaar zijn?

Voor 2013 hoop ik vooral op veel liefde, geluk, gezondheid, reizen en succes. Dat wens ik iedereen voor het nieuwe jaar toe, geniet van vanavond, doe voorzichtig met vuurwerk en van goede champagne krijg je geen kater! Happy 2013!

I'm in love

Sabine de Witte