Cocooning design Home sweet home

Oude liefde roest niet

Jaarlijkse brievenbus blijheid

Hoewel ik een stuk minder tijd doorbreng in huis, een stuk minder bezig ben met het inrichten daarvan en de Ikea bezoekjes zijn gedaald tot strikt noodzakelijk, blijf ik eind augustus in opperste staat van paraatheid voor de jaarlijkse catalogus. Dit jaar was die al eerder te downloaden op je iPhone of iPad dan dat ‘ie in de bus lag, maar de digitale versie kon me toch minder bekoren. Ik miste de geur van een versgeprinte catalogus, het maken van ezelsoren bij dingen die ik mooi vind, in een dekentje gedoken bladeren. Met de digitale catalogus in een hoekje gegooid nestelde ik me van de week met de jaarlijkse brievenbus blijheid op de bank.

Ikea pret

Eerder ging ik regelmatig naar Ikea, voor een rondje souvenirs, een studentikoze woensdag euroknaller of een beddentest. Nu kom ik er alleen voor noodzakelijk kwaad. Ik vind het leuker om rond te struinen op kringloopmarkten, marktplaats of via via wat op de kop te tikken. Zo ontdekte ik in Barcelona een walhalla voor vintage collectors item’s, van oude typemachines tot polaroid camera’s, oud speelgoud, kettinghorloges, eerste druk boeken en originele platen. Ik heb er een nieuw adresje bij! Die zelf bij elkaar gesprokkelde interieur stijlen hebben toch meer van de bewoner in zich. Persoonlijker, origineler en vaak zelfs handiger. Want met die bouwpakketten blijft het toch altijd weer een knullig gestuntel. De grootste pret uit de catalogus is meer verbazing. Hoe krijgen ze het iedere keer weer voor elkaar om in luttele vierkante meters een gezellig, opgeruimd vertrek te klussen wat er ook nog eens ieder jaar helemaal anders uit ziet? Respect! Mijn boekenkast is keurig gesorteerd, maar mijn kledingkast is te klein en mijn tijd/zin om dat te sorteren 0,0. Er staan leukere dingen op mijn to do/prioriteitenlijstje!

Al zou ik een kussengevecht in de Ikea zeker niet afslaan…

Sabine de Witte