Travel

Ouderwets

Een tijdje geleden liet ik al weten dat mijn papieren agenda een loze aankoop was. Het bijhouden van zowel een digitale als een analoge agenda, werkte niet. Aangezien ik mijn iPhone altijd binnen handbereik heb, is het handig als daarin mijn agenda wordt bijgehouden. En de combinatie met mijn MacBook is helemaal perfect!

Toch kan niet alles digitaal worden vervangen. Mijn uren hou ik het liefst gewoon bij op een papieren formulier. Ik kan geen fijne manier vinden om het digitaal bij te houden en toevallig vond ik nog een formuliertje van mijn stagetijd. Misschien als ik die eens inscan, dat ik er dan digitaal ook een gewoonte van kan maken. Notities maak ik ook het liefst gewoon op papier. Zonder notitieboek ga ik al jaren de deur niet meer uit. Toch noteer ik vaak genoeg ‘digitaal’. Zo heb ik namelijk geen gewone post-its meer, maar plak ik ze digitaal op mijn bureaublad.

Bij de start van Blanco Tekst kreeg ik een vulpen cadeau, ingegraveerd en wel. Meteen moest ik terug denken aan de basisschool, al weet ik niet meer precies in welke groep het nu was, volgens mij groep 5. Balpennen verboden, verplicht schrijven met een vulpen. Verschrikkelijk vond ik, want de letters werden of te dik, of de inkt was nog niet droog met als gevolg lelijke vegen op je papier en aan je handen. Daarbij vond ik de vulpen voor linkshandigen mooier dan mijn eigen, met een lelijke groene achterkant. Toen was ik absoluut geen fan, zodra het even kon pakte ik mijn afgekauwde Bic-balpen.

Nu gebruik ik juist mijn vulpen. Ik kan er snelle, slordige aantekeningen mee maken, maar ook netjes mee schrijven. Zelfs als ik prive dingen opschrijf, pak ik steeds vaker mijn vulpen. Gister moest ik mijn eerste vulling verwisselen. Het ging gepaard met blauwe handen, spetters en geklieder. En de vulpen openen boven mijn witte macbook, laat ook regelmatig sporen na. Gelukkig is inkt snel weg te poetsen en ben ik inmiddels weer genoeg gewend om niet al mijn aantekeningen uit te vegen.

Nooit gedacht dat ik nog weer in deze ouderwetse traditie zou vallen. Maar de vulpen, Moleskineboekje en ik zijn een goed team en ik hoop er nog lang al mijn ideeën mee vast te kunnen leggen. Bovendien is het ook nog leuk om na een paar weken eens door je notities te bladeren. Iets wat digitaal nog steeds lastig is. Misschien een ideetje voor Apple; een tablet met ‘vulpenachtige’ aanwijzer. Of een e-book met aanwijspen. Zijn meteen alle vulpen-nadelen opgelost.

Vulpen