Travel

Overmoedig

Volgens mij is dat een ‘kwaal’ van ‘ons Nederlanders’. Tijdens belangrijke voetbaltoernooien, na teveel biertjes in de kroeg, in het casino, we zijn een overmoedig volkje. We hebben ‘ons’ team in gedachten al een finale plek gegeven, onszelf al 100x rijk gerekent in de voetbal poule en na de wedstrijd Nederland-Denemarken teveel onzin en grootheidswaanzin uitgekraamd.

Fijn dat we in het buitenland ook geprofileerd worden als overmoedig. Leuk hoor, al die WK-gadgets die dit jaar op vrouwen gericht zijn (de Etos bedelarmbandjes bijvoorbeeld). Maar Bavaria maakt het met de Dutchdress jurkjes en de Bavaria babes wel een beetje te bont. Don’t mess with FIFA en Budweiser in Africa.

Stiekem is het een geweldige reclamestunt van de Lieshoutse brouwer, die ik tijdens mijn studietijd ook aardig heb gesponsord. De jurkjes staan echter alleen charmant bij anorexia-patienten, maar de Nederlandse vrouwen zijn ook overmoedig en trekken het onflateuze oranje stoflapje aan om er mee de straat op te gaan. Als je zo’n jurkje kon hebben was je wel omgekocht met bier en een gratis kaartje door Bavaria.

Wie ons Nederlanders zo’n nuchter volkje noemt, zou ons eens moeten zien ten tijde van oranje gekte. Voor voetbalminnend Nederland hoop ik dat we nog een ronde verder komen. Mochten we niet geschorst worden vanwege asociale supporters en valsspelende wannabe sponsoren.