Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

packlist

Packlist Boedapest

24/12/2014

Iedere reis vraagt om andere bagage. De ene keer neem je een grote tas vol bikini’s en zonnebrillen mee, terwijl je een volgende keer je koffer bijna niet dicht krijgt door alle dikke wintertruien die erin zitten. Iedere reis deel ik een klein kijkje in mijn koffer met jullie. Kerst vier ik dit jaar in Boedapest. Waar ik stiekem gehoopt had op sneeuw en winterse taferelen, is een zonnetje en dezelfde zachte temperatuur als hier ook helemaal niet verkeerd natuurlijk. Jaren geleden ben ik ooit een dag in Boedapest geweest, ofwel, er door heen gereden. Het was zo heet, dat iedereen liever in de bus bleef zitten. Er is nog een groepsfoto bij het Milleniummonument, maar meer bewijs heb ik er niet eens van. Omdat ik zulke enthousiaste verhalen over de stad hoorde en de stad in de winter verandert in 1 groot wellness oord, leek me dit een prima bestemming voor een relaxte citytrip. Een mini-vakantie, met heel veel thermale baden, slaap, lekker eten en struinen.

Packlist Budapest

delsey-chatelet

Deze trip gaat er een nieuw reismaatje mee, de Delsey Chatelet. Daarmee ben ik een tikkeltje van mijn geloof gevallen qua koffermerk, maar Fonq heeft geen Rimowa in haar assortiment en die paste ook niet binnen mijn budget. Na een beetje rondneuzen in het grote aanbod koffers, viel mijn oog op de looks van deze Delsey. Het merk kende ik niet maar het komt uit Parijs en bestaat al sinds 1946, wat zeker iets zegt over de kwaliteit. De afwerking is van echt leer, er zit maar liefst 10 jaar garantie op en je kunt de koffer registreren, zodat je deze online kan tracken. Hoe handig is dat?! De inpak-OCD’er in mij is helemaal blij met de binnenkant. Veel aparte vakken, 2 aparte zakken en zelfs een kledinghanger. Leven uit deze koffer is ineens leuk!

Hermes_Rose_Amazone

Voor het eerst stap ik van mijn ‘vaste’ geuren af. Al jaren draag ik Voyage d’Hermes of Un Jardin sur le Toit, af en toe Eau d’Orange Vert of Eau de Pamplemousse Rose. Alle geuren zijn fris, niet per se heel vrouwelijk. Tussen de mede-balletbezoekers voel ik me dan toch een beetje uit de (geur)toon vallen. Ik houd niet van zoete, zware damesgeuren. En toen rook ik Rose Amazone. Een nieuwe variant van de in 1974 al gelanceerde Amazone, in de Collection Les Classiques. De beschrijving van de neus van Hermes, Jean-Claude Ellena, is bijna een gedicht:
“A new Amazone who is so much more contemporary, brave and powerful but also extremely feminine. Rose Amazone, a sparkling, tangy and tender perfume, brightened by citrus fruits, currants and raspberries. A perfume full of colours for cheerful fragrancing.” Ik krijg er spontaan zin van om weer eens te gaan paardrijden en voel me ineens een ‘dame’. Grappig wat een geur met je kan doen!

Een goede bikini kan in al die wellness baden natuurlijk niet ontbreken. Ik houd van deze retro stijl!

Naast de Wallpaper cityguides zijn we hier fan van de 100% gidsen. Anne ontdekte met de gids en schrijver er van Berlijn, de Boedapest variant gaat mijn wegwijzer zijn.

Deze keer laat ik mijn Polaroid camera thuis om de Lomo’Instant camera te proberen. Met 3 verschillende lenzen kun je iets beter bepalen wat je op je polaroid krijgt, ik ben benieuwd!

MAC Taupe is een ware rage en in heel Amsterdam uitverkocht. Bi-zar, het is maar een lipstick. Toevallig wel eentje die lijkt op de Chanel Delicate, mijn signature color van de afgelopen 2 jaar. Die wordt helaas niet meer gemaakt, maar dit is een goed alternatief. Succes met je zoektocht!

Een sparkly dress van BY-BAR voor de feestdagen. De NET-SAM heeft een subtiele glitter en een sexy lange rits op de rug. Perfect voor een etentje of klassiek concert.

TOMS heeft sinds dit jaar ook zonnebrillen en net als bij de schoenen geldt, als je een paar koopt wordt er ook een paar gedoneerd aan mensen die het heel hard nodig hebben. De World Sight Campagne liet mij kennis maken met dit prachtige exemplaar, mooi bij m’n camel coat en net even anders.

En hetzelfde geldt voor de Chelsea boots. Ideaal voor een citytrip, makkelijk casual en netjes te dragen. Deze panterprint maakt je outfit net wat spannender. Me like!

Sabine de Witte

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!