Travel

Parijs in 1 dag

En ce moment zit ik in de Thalys naar Parijs en rij ik over een halfuur mijn lievelingsstad binnen. Op internationale vrouwendag had Thalys een actie en ik wist 2 van de 8000 kaartjes voor €8 te bemachtigen. Ik besloot mijzelf op een vrije dag in mijn favoriete stad te trakteren. Ik boekte de tickets op mijn iPad toen ik in het vertraagde vliegtuig in Berlijn zat te wachten, leve 3G, en dacht eerst dat ik achter het net had gevist. De volgende dag zaten de tickets onverwachts in mijn mail, joy!

Parisienne in opleiding

Vanwege gezondheidsproblemen moest ik mijn tripje in februari verplaatsen, maar nu kom ik op de valreep toch aan mijn streven om ieder kwartaal Parijs te bezoeken. Vanaf Gare du Nord Über ik meteen door naar Rue Fabourg Saint Honoré, voor wat window shopping, lunch bij Colette, thee in het Mandarin, struinen door de stad en natuurlijk inslaan bij Ladurée. Het is vandaag namelijk Macarondag! Te toevallig dat ik tickets wist te bemachtigen voor deze dag! Even mijn Parisienne skills oefenen! Volgende week doe ik het nog eens dunnetjes over en ga ik 4 dagen naar de stad. Op jacht naar nieuwe hotspots, tentoonstellingen en andere musts voor lente in Parijs. Vandaag ga ik zonder doel lekker genieten van de stad. Nou ja, doelloos… Ik MOET de limited edition nagellak van Chanel scoren, nog even bij Céline langs om zeker te weten dat ik de clutch moet laten liggen, de zomercollectke bij Hèrmes bekijken…

Ben je in Amsterdam, trakteer jezelf dan vooral op macarons van Poptasi! Zij vieren hun 1e verjaardag in de Pijp!

20130320-091535.jpg

Sabine de Witte