Travel

Parijs in plaatjes

Nog best vaak hoor ik van mensen dat ze nog nooit in Parijs zijn geweest. Iets wat ik me moeilijk kan voorstellen, sinds 2009 kom ik er sowieso ieder kwartaal en meestal vaker. Mijn favoriete seizoen is de herfst, maar vandaag bedacht ik me dat de periode augustus – oktober heerlijk is. Een zwoele zomer in augustus, die nu langzaam begint te veranderen in een aangename Indian Summer. Met prachtig zonlicht, verkleurende bladeren en haar typische geur.
Sommige mensen beweren dat de Indian Summer nergens mooier is dan in New York. Uit ervaring weet ik dat het daar ook prachtig is, maar voor mij blijft Parijs nummer 1. Vanmiddag heb ik mijzelf het huis uit gesleept om me beter te gaan voelen van frisse lucht en zonnestralen. Op een kleedje onder de Eiffeltoren heb ik heerlijk een paar uur gedoezeld, gelezen, muziek geluisterd, mensen gekeken. Toen de zon onder was begon het wat frisser te worden en besloot ik te gaan lopen, richting zonsondergang. Hoewel mijn fotocollectie al diverse Eiffeltoren foto’s bevat, kon ik niet ophouden met plaatjes schieten. Het licht, de lucht, alles klopte. Paradijs Parijs. In plaatjes. Want die zeggen soms echt meer dan woorden.

parijs-panorama-concorde

parijs-panorama-eiffel

parijs-panorama-tuileries

parijs-panorama

panorama-louvre

Panorama foto’s zijn ideaal om letterlijk de hoogtepunten van een stad mee vast te leggen. Al mijn foto’s maak ik altijd met mijn iPhone en toen deze functie werd toegevoegd was ik Jobs zo dankbaar. Als ik een camera zou hebben, zou ik het liefst met een ‘wide’ lens werken om dit soort foto’s te maken.

eiffel-indian-summer

eiffel-park-parijs

eiffel-park

eiffeltoren-avond

eiffeltoren-wolken

schaduw

Het park bij de Eiffeltoren is altijd druk, zeker bij mooi weer. Heerlijk om aan het eind van de middag daar een boekje te gaan lezen, te picknicken of ’s avonds te kijken naar de lampjes.

stoelen-tuileries

pont

paris-plage

seine

pont-alma

napoleon

zonsondergang-seine

louvre

louvre-pyramide

jardin

jardin-des-tuileries

invalides

eiffeltoren-zonsondergang

eiffel

concorde

concorde-arc

arc-triomphe

Helaas is de kwaliteit van de iPhone camera een stuk slechter als het schemerig of donker is. Toch wilde ik deze foto’s graag delen. Geniet mee van Parijs!

Sabine de Witte