Travel

Parisienne

Hoe geestig. Toen ik mezelf gister een weg baande naar de metro, werd ik twee keer door andere toeristen aangesproken of ik ze de weg kon wijzen. Ik ben inmiddels wel een klein beetje bekend hier en gelukkig hoefde het niet in het Frans.

Even later had ik me heerlijk neergestreken bij Fouquet op de Champs Elysees. De Champs Elysees die al klaar wordt gemaakt voor de finale van de Tour de France. Na een verfrissend watertje en het aanvullen van mijn suiker met een heerlijk vers gebakje genoot ik van het Frans om me heen, de obers in hun mooie pakjes, de vele voorbij komende toeristen en Fransen. En had ik een leuk gesprek met de ober. Een prachtige oudere man, die dacht dat ik Spaans was omdat ik de hele tijd woorden door elkaar haalde. Niet dat mijn Spaans zo goed is, maar woorden als ‘si’ en ‘con’ gooide ik overal tussendoor.

Ik weet niet waardoor het komt, maar vanaf het moment dat ik de trein uitstapte loop ik met een grote glimlach op. De mensen onvriendelijk? Ik kom ze hier niet tegen. In winkels zijn ze erg behulpzaam, in bars erg vriendelijk en in restaurants… daar kunnen we in Nederland nog wat van leren. Het voelt heerlijk om een paar dagen de ‘Parisienne’ uit te hangen. Ik geniet van de momenten waarop ik alleen door de stad loop, vanaf een bankje mensen zit te kijken of een glimp van de Eiffeltoren opvang.

Parijs is de stad van de liefde, dat straalt alles uit. Als ik een verliefd stelletje zie, krimpt mijn hart even samen. Lang heb ik voor mijzelf uitgesteld om terug te kijken. Ik heb zonder opzet mensen, E., gekwetst en verwaarloosd door me volledig op mijn nieuwe uitdaging te storten. Dat wil niet zeggen dat ik destijds en nu mijn gevoel heb uitgeschakeld. We hebben hele mooie momenten gehad, alleen kunnen op dit moment niets positiefs aan elkaars leven toevoegen.

Goede inzichten over de liefde. Duidelijke afspraken met mezelf daarover gemaakt. Op dit moment wil ik alleen maar vrij zijn. Zelf bepalen wat ik doe. En alleen aan mijzelf verantwoordelijk zijn. De tijdelijke status van Parisienne doet me goed.