Reistips Travel

Pasen in Parijs

Partir a Paris

As we speak zit ik al een uur in de trein. De Thalys naar Parijs om precies te zijn, let’s give it another chance! Ik vier Pasen in mijn lievelingsstad. Ik probeer ieder kwartaal naar de stad van de liefde en lichtjes af te reizen en de vorige keer was tijdens LeWeb en zag ik weinig Parijs. In februari begon ik met het lezen in Stadsliefde van Adriaan van Dis en begon het weer te kriebelen. Ik kon weer een mooie combinatie maken met een zakelijke afspraak en 2 dagen Paasweekend.

In teken van exposities

Dit weekend staat in het teken van exposities. Fotograaf Helmut Newton wordt vereerd met een expositie in het Grand Palais. Dit boek is een jaar lang een ‘page turner’ in mijn huis geweest, met iedere dag een nieuwe bizarre foto. Ook Louis Vuitton en haar ontwerper Marc Jacobs zijn te zien met een flashback door de modejaren heen. Ik ben een enorme Marc Jacobs fan en bewonder zijn lef bij Louis Vuitton. In februari kreeg ik een prachtige witte Epi tas cadeau, Om het 2 1/2 jarig bestaan van Blanco Tekst te vieren. Nou ben ik nog nieuwsgieriger naar het verhaal achter het modehuis. Vervolgens is Deyrolle aan de beurt. You love it or hate it, maar ik hou van opgezette dieren. Er hangt een hertenhoofd aan de muur, deze week kon ik me inhouden om geen witte sneeuwuil te kopen en tijdens een vorig bezoek liep ik me te vergapen in het Musee de la Chasse et Nature. Deyrolle is een begrip in Parijs en heeft wisselende thema exposities. Van Dis beschreef de wederopbouw van dit Deyrolle na een brand, waar alle Parijzenaren van onder de indruk waren. Velen stonden vrijwillig hun stukken beschikbaar of doneerden geld, zodat ze zo snel mogelijk weer open konden.

Mes amies

Naast de exposities kijk ik er naar uit om mijn Parijse vrienden weer te zien. Hoewel we elkaar op mijn verjaardag in Barcelona zagen, verheug ik me er altijd op als ze mij de nieuwe dingen in de stad laten zien. Daarnaast moet ik ook een bezoekje brengen aan grote vriend Eiffeltoren, winkel Colette en nieuwe favoriet Uniqlo, is mijn notitieboekje vol en is binnenlopen bij Le Marais een must en heb ik een erg goede reden om vandaag champagne te drinken bij Hotel Côstes. Met een hotel vlakbij de Seine moet het dit weekend ook echt van een rondvaart komen en het liefst zou ik alle wandelingen van Van Dis nalopen.

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Parijs? Tips zijn altijd welkom, al weet ik nu al dat ik weer tijd te kort kom! En Vrolijk Pasen allemaal!

20120406-073343.jpg

20120406-074306.jpg

Sabine de Witte