Travel

Perfect fit

Curve ID Levi's

Spijkerbroekenleed

Pas sinds de laatste jaren vind ik winkelen iets leuks. Dan nog het liefst op een rustige dinsdagmiddag in m’n eentje als er een lastige missie te voldoen is, maar dat is al een heel verschil met ‘vroeger’. Vroeger was vooral toen ik nog geen ‘curves’ had en een magere spijker was. Als er weer een nieuwe (spijker)broek nodig was, zakte het lood bij mij en moeders van te voren al in de schoenen. Standaard eindigde een shop missie in ruzie, tranen of chagrijnige bedoeling. Een fatsoenlijke broek kopen was er maar zelden bij. Daar kwam verandering in toen ik een Levi’s aanpaste. Mijn eerste 501 was de jeans die voor het eerst goed en ook nog lekker zat. Die tijdens de middelbare school en eerste jaren als studente trouwe dienst deed als lievelingsjeans. Vorig jaar gooide ik hem, met pijn in mijn hart, weg. Hij paste echt niet meer (tenzij ik stopte met ademen) en was ook best af. Omdat ik een spijkerbroek vaak alleen draag als ik een ‘makkelijke’ dag heb, kocht ik in de tussentijd maar goedkopere H&M, WE of Blanco broeken. Met iedere keer weer het terugkomende probleem: zonder ingesnoerde riem kon er gezellig iemand achter in mijn jeans kruipen. Dat gapende gat kon zelfs een maatje kleiner niet goedmaken.

Bold Curve

Al een tijdje zijn de Levi’s Curve jeans uit en lange tijd heb ik ontkend dat dat wat voor mij zou zijn. Curve klinkt meteen zo ‘rond’ en dat valt toch eigenlijk best mee? Bovendien, ben ik maar 1 maatje gegroeid vergeleken met mijn vorige 501. Afgelopen week stond ik in de winkel te passen. De 501 die voorheen zo goed zat, bleek in de juiste maat ook wat extra ruimte over te houden. De verkoper kwam aanzetten met een Bold Curve die als gegoten zat. Lange tijd geleden dat ik een spijkerbroek droeg zonder dat ik er de hele tijd aan moest hijsen, m’n adem in moest houden of andere ongemakken. Dus huppel ik nu rond in een spijkerbroek die lekker zit, die ik eigenlijk niet meer uit wil doen, want zo’n perfect fit is een hele openbaring. Hadden ze 12 jaar geleden maar iets beter naar de vrouwen en hun rondingen gekeken, dat had moeders en mij heel wat spijkerbroekenleed gescheeld. Eigenlijk heb ik zelfs spijt dat ik er maar 1 heb gekocht, hoewel de wassing in de zomer maar ook prima in de herfst kan. Voor iets meer dan € 100,00 kan je al zo’n curvy jeans aan schaffen. Inmiddels ben ik al het hele interwebs aan het afspeuren naar matchende ‘high heeled loafers’ en een mosterdgele of curry-oranje kleurige trui. Het weer zorgt er voor dat ik in winterse stemming ben en al zin heb om mijn wintergarderobe te shoppen met al die warme bruin, geel en oranje tinten. Voorlopig hou ik het bij roestkleurige nagels en m’n heerlijke jeans. Fijn, zo’n perfect match!
(Wil je niet een Levi’s jeans, kijk dan eens naar de Levi’s Vintage collectie met super stoere blouses, mooie t-shirts en jasjes).

Curve ID Levi's

Olivia Palermo in Parijs in gele jurk

Sabine de Witte