amsterdam Hotspots

Peroni in Amsterdam

Peroni Italy

Peroni maakt bier drinken smaakvol

Het komt niet vaak voor dat er tijdens een openingsfeestje bier wordt geschonken. Meestal zijn het bubbels; op de betere feestjes echte champagne, anders prosecco. Gisteravond stond er een heel feestje in het teken van bier. Het Italiaanse biermerk Peroni zet stap in Nederland. Met een heuse shop aan de Hobbemastraat en Grolsch als importeur wordt er hard aan gewerkt om Peroni overal in horeca die past bij het merk, op de kaart te zetten. Want Peroni is niet zomaar een biertje. Het is zacht, vriendelijk en traditioneel. Typisch Italiaans, om gezellig samen met familie en vrienden te genieten, tijdens de voetbal, of gewoon als breekmoment van de dag/avond.

Peroni Italy

Ik bij Peroni

Peroni Italian Flair

Na de opening van de winkel door Hanna Verboom, vertrokken alle genodigden per Italiaanse Fiat 500 naar de feestlocatie bij White Space. Ik was er nog nooit geweest, maar het is een galerie/ruimte die te huren is voor exposities, feesten etc. De avond stond uiteraard in het teken van Italië en de dresscode was Italian Flair. Italianen vinden het belangrijk om er goed en verzorgd uit te zien en dat showen ze graag. De locatie was prachtig ingericht met een keuken, bar en podium. Tel daarbij mooi geklede gasten op en het schouwspel is compleet. Na een aantal Italiaanse hapjes en de nodige bubbels werd het tijd voor het diner. 4 Gangen heerlijk Italiaans (ok, het dessert viel wat tegen, slagroom in plaats van mascarpone?!), gezelligheid aan tafel terwijl de glazen geen seconde leeg waren. Voor het einde werd de zaal omgetoverd tot dansruimte, maar na zoveel eten en een volle agenda vandaag sloeg ik het ‘voetjes van de vloer’ deel over.

Peroni Amsterdam

White Space Gallery Peroni party

Peroni Italy diner

Fiat 500 Holland edition

Fiat 500 optocht

Chique bier

Toen ik studeerde dronk ik bijna altijd bier. Dat was makkelijk, goedkoop en in het Noorden/Oosten des lands is er niks mis met bierdrinkende vrouwen :). Tegenwoordig drink ik af en toe een witbiertje bij lekker weer, maar drink ik bijna nooit meer bier voor m’n plezier. Toch snap ik wel waarom Peroni inzet op de wat chiquere markt en de vrouwen. Peroni smaakt namelijk veel minder bitter. Maar het blijft bier, en zeker nu de warme zomerdagen bij mij niet meer vragen om een koud biertje, zie ik hier een mooie uitdaging voor Peroni!

Peroni diner met band

Diner Peroni

Pellegrino Missoni bij Peroni diner

Sabine de Witte