design

Piet Paris, WE Concept Store, Dutch Design Week & AAF

Piet Paris expositie en verkoop Vorige week was een expositie van werk van Piet Paris te zien in het Hirschgebouw in Amsterdam. Een week lang hingen zijn beste stukken te koop. Ik ging een uur voor sluiting van de expositie, en kennelijk doet zijn werk het erg goed. Veel lege plekken, dus verkochte werken. Jammer voor mij, goed voor Paris. Paris is al jaren een fascinatie van me. Hij heeft mode weten te vertalen naar interieurdesign en zijn schetsen zijn simpel maar toch typerend Piet. Jammer dat de expositie maar zo kort was en verkochte werken meteen van de muur af werden getrokken. Niet Piet waardig, mijns inziens.

WE Concept Store Amsterdam Leidsestraat Op Facebook had ik gelezen over de nieuwe WE concept store. Voor de goede orde, ik word niet betaald om over de WE te schrijven, maar kan me gewoon goed vinden bij de winkel en de kleding die ze verkopen. De winkel zou een ‘concept store’ zijn. Het idee achter en concept store is dat bijna alles wat je ziet te koop is. Dit is helaas niet het geval in de winkel aan de Leidsestraat, maar het is wel een prachtige zaak. Indrukwekkende deuren waarin de alarmpoortjes netjes zijn weggewerkt, shawls uit de collectie om een lampenkap op te fleuren en een heuse ‘social mirror’; je kan iets passen en delen met vrienden per e-mail, twitter of facebook. Ik had het nog nooit werkend gezien, maar het zag er erg grappig uit. De heren van Wonderwall hebben puik werk geleverd! Ze kunnen nog heel wat leren van de Merci in Parijs, maar het begin is er! Go WE!

Dutch Design Week 2010 Eindhoven Na dit moois zit ik weer helemaal in het ‘design spotten’. Komt dat even goed uit! Van 23 tot 31 oktober is de Dutch Design Week in Eindhoven! Nieuw talent, geweldige ontwerpen en gekke creaties. Strijp S en Strijp S van Piet Hein Eek wil je niet missen, de applicatie Layar heeft techniek, design en location based apps mooi gecombineerd en je kijkt er gegarandeerd je ogen uit! Gratis toegang en vervoer!

Affordable Art Fair Amsterdam Blijf je liever in Amsterdam dan naar het zuiden des lands te trekken, hou je van kunst en wil je graag wat betaalbaars aan de muur? Bezoek dan de Affordable Art Fair in de Westergasfabriek. Bekende en minder bekende kunst vanaf 100 euro tot 5000 euro is te bezichtigen en te koop. De moeite waard voor iedere kunstliefhebber, of je nou op zoek bent of niet!  Te bezoeken vanaf donderdag 28 oktober tot en met zondag  31 oktober. Kaartjes zijn goedkoper in de voorverkoop! 🙂

Sabine de Witte