Travel

Plaatjes kijken

We maakten de balans op. Rekenden de vierkante meters uit. En concludeerden dat 4 laptops (+ een antieke die niet meer in gebruik is, eigenlijk 5 dus) en een vaste pc misschien ietwat veel was voor ons nederige stulp. Daarbij had lief al een paar keer geroepen dat zijn bureau op kantoor te klein was. Dus besloten we dat de vaste pc weg moet (tot die iMac er komt, daarvoor hebben we ineens alle ruimte, zelfs voor dat 27″ scherm).

Ik verhuisde donderdag dus van mijn fijne warme werkplek beneden tijdelijk naar ‘kantoor’, het domein van lief. De inhoud van de vaste pc kopieerde ik snel naar de externe schijf, ondertussen gewoon doorwerkende. De schijf had ik al gebruikt als back-up voor foto’s. En nu ben ik al die foto’s vakkundig aan het doornemen. Passeren ruim 8 jaar de revue. Voornamelijk van mijn leven; het examenjaar op de Havo, de 4 jaar in Groningen en alle avonturen die ik daar beleefde, de eerste kiekjes van lief en mij, tot op vandaag.

Ik word er emotioneel van. De tijd gaat zo snel, misschien is dit wel de ‘flits’ die mensen in hun hoofd voorbij komen op een moment waarop ze denken dat hun leven voorbij is. Veel lachende gezichten, lammige foto’s en veel levendige herinneringen. Toen ik terug kwam uit Zeeland kocht ik mijn eerste digitale camera, daar had ik wegwerptoestelletjes gebruikt. Je ziet meteen een stijgende lijn in de hoeveelheid foto’s.

Sinds ik mijn iPhone heb maak ik dagelijks foto’s. Grappige situaties, zelfportretjes, plekken waar ik kom of een foto van een advertentie waarin iets staat wat ik wil onthouden. Nu ik al die foto’s zie, zou ik ze het liefst allemaal laten afdrukken om ze zo af en toe te pakken en door te bladeren. Of er allemaal fotoboeken van willen laten maken, per periode. Doodsbang ben ik altijd dat ik foto’s kwijt raak. Alsof er dan een stukje af zou sterven. Alsof het het bewijs is dat ik besta.

Dit moet ik gewoon vaker doen. Op een druilerige zaterdagochtend foto’s kijken. Zien dat ik geleefd heb en dat nog steeds doe. En ondanks de emoties bij sommige foto’s, geeft het me ook een heel tevreden gevoel. Ik ga nog even plaatjes kijken…

iPhoto