amsterdam

Pop-up Fruits de Mer in de wijngaard – op fietsafstand van Amsterdam

fruits de mer popup wijngaard

Durf jij een tripje Frankrijk nog niet aan maar snak je wel naar l’art de vivre zoals ze daar zo goed kunnen? Hunker je naar goede wijn, eindeloze schalen fruits de mer en een onvergetelijke ervaring? Zorg dan dat je een zondagmiddag tussen 6 juni en 1 augustus vrij hebt en snel bent, want er zijn nog een aantal plekken vrij voor de pop-up der pop-ups, Fruit de Mer in de Wijngaard. Op fietsafstand van Amsterdam, in de Amsteltuin. Na een rondleiding met glas bubbels over de wijngaard strijkje neer voor een uitgebreide Fruits de Mer lunch tussen de wijnranken. Heel bonheur!

Fruits de Mer festijn

Kokkels leeg peuteren, oesters slurpen en langoustines peuzelen tussen de druiventrossen. De auto van de Francofiel kan deze zomer gewoon voor de deur blijven staan. Kiki Bosman en Joost van den Branden, winnaars van Herman’s pop-up restaurant, importeren La Douce France deze zomer naar de Amsterdamse voorstad. Wijngaard de Amsteltuin, op een half uur fietsen van de hoofdstad, vormt het decor van pop-up terras ‘Fruits de Mer in de wijngaard’.

Kiki over het ontstaan van de pop-up: ‘’Toen wij Annelies en Douwe in april ontmoetten was de gedeelde liefde voor lekker eten en goede wijn direct te merken. Een plateau Fruits de Mer en een fles wijn later stonden de eerste krabbels voor een uniek pop-up restaurant op papier. Daarna ging het in sneltreinvaart met als resultaat dat Amsterdam deze zomer al kan genieten van een bijzondere lunch in de buitenlucht.”

Een exclusieve lunch in de wijngaard

Hoewel er genoeg ruimte is in de wijngaard wordt het intieme en exclusieve karakter van de pop-up bewaakt door slechts vijftien met linnen gedekte tafeltjes neer te zetten. Deze zijn voor twee tot vier personen en staan weids verspreid door de wijngaard. De tafels worden volgezet met een bisque, baguette, zeevruchten en ambachtelijk geproduceerde wijn.

Voor de ambacht zijn Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra, beiden aan het roer van wijngaard de Amsteltuin, verantwoordelijk. De druiven op de wijngaard worden aan het einde van het seizoen met de hand geplukt en in de wijnkelder verwerkt. Het resultaat: wijn van Amstelveense bodem die de zilte smaken van de Fruits de Mer verrijkt. Dat de wijn is gemaakt van druiventrossen die om de tafeltjes heen groeien, zorgt voor een onvergetelijke ervaring vlakbij Amsterdam.

‘Fruit de mer in de wijngaard’ opent iedere zondag van 6 juni tot en met 1 augustus. Gasten krijgen een glas bubbels, een rondleiding over de wijngaard en een uitgebreide lunch met Fruits de Mer plateau, bisque, baguette & een fles wijn per tafel.

Ook genieten van een schaal vol zeevruchten en Nederlandse wijn op dit coronaproof pop-up terras, terwijl je stiekem een druifje van de wijnranken plukt? Maak een reservering via https://www.fruitsdemerpopup.nl/.

Prijs: €75 per persoon.

Starttijd: 11:30 & 12:00 of 15:30 en 16:00
Eindtijd: circa 14:30 of 18:30, afhankelijk van de gekozen shift
Locatie: wijngaard de Amsteltuin
Adres: Langs de Akker 5, Amstelveen

Sabine de Witte