amsterdam

Post Natural History

Nog een tip voor het lange Pinksterweekend. De expositie Post Natural History van Vincent Fournier in The Ravestijn Gallery. Als je, net als ik, geïntrigeerd bent door opgezette dieren, biologie, techniek en van fotografie houdt, dan is dit een must. Fournier experimenteerde met zijn visie op dieren en de toekomst, met een opmerkelijke collectie.

post natural history

N(i)et echt?

Fournier gebruikt zijn scheikunde kennis om de wereld mooier te maken met zijn kunst. Het is bijna niet te zien of de dieren die hij gebruikt echt zijn of niet, of ze leven of echt bestaan. Hij laat zich leiden door zijn blik op de toekomst en de evolutie van dieren. Misschien zijn een kever met GPS of een kever met veertjes in de poten helemaal niet ondenkbaar, maar de toekomst. Een levendige tentoonstelling waarbij je verder moet kijken dan wat je ziet.

[adsense]

The Ravestijn Gallery

De tentoonstelling is te zien van 17 mei tot en met 30 juni in The Ravestijn Gallery. The Ravestijn Gallery is een samenwerking tussen Narda van ’t Veer en Jasper Bode met ruimte voor contemporary fotografie. Regelmatig weten zij vernieuwende, gevestigde en veelbelovende fotografen aan zich te binden voor exposities.

vincent fournier

Openingstijden The Ravestijn Gallery

De Post Natural History expositie is te bezoeken tot 30 juni tijdens openingstijden:
Maandag tot Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag 12:00 – 17:00

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte