Hotspots Reistips

Pret a Diner

This is not a pop up restaurant, this is a social experience. Toen Pret a Diner mij werd getipt, bekeek ik de website en was het deze zin die de doorslag gaf. Hier moest ik heen. De Pret a Diner experience is niet nieuw meer, in 2011 werd in Berlijn de tour van het concept afgetrapt. Nu had ik geluk; nog 2 dagen waren ze in de stad. Ik boekte een tafel met 2 vrienden (lang leve American Express Lifestyle services, bijna altijd weten zij een plekje te bemachtigen!) en deze social experience zal me nog lang heugen! Geniet mee!

Pret a Diner

Tijdens Berlin Fashion Week streek Pret a Diner weer neer in haar homebase Berlijn. Dit maal in een oud opera/theatergebouw, Opernwerkstätten. Pret a Diner is bedacht om je ‘curiosity’ te voeden; het brengt Michelin ster niveau eten, cultuur (exposities), muziek en mensen bij elkaar die van het goede leven houden. Initiatiefnemers zijn KP Kofler en Olivia Steele, die in 2011 partners zochten en in Berlijn de eerste experience uitprobeerden. Het werd een mega succes. Dat dit concept werkt, kan ik alleen maar bevestigen: vanaf het moment dat je aankomt bij het pand en naar binnen gaat, tot het laatste afzakkertje, ze blijven je verbazen. De entree is prachtig, de mensen super vriendelijk en toen ik zag dat er veel sponsoren achter zitten (Lufthansa, Veuve Clicquot, Landrover, Pellegrino, SLVR by Adidas, Pilsener en de koninklijke Porselein fabriek Berlin) was ik even bang dat het tegen zou vallen en vooral zou draaien om commercie. Dit bleek absoluut niet het geval, we werden op onze wenken bediend. Uitgebreid champagne drinken in de bar? Geen probleem. Meer mensen binnenlaten? No problem! Een statafel? Topplek aan de bar (wat vanwege de hernia van Patrick een must is), check. Tussen het hoofdgerecht en dessert naar de bar? Gogogo. Nog even natafelen? Blijf lekker zitten!

pret a diner lufthansa

buiten pret a diner berlijn

pret a diner

entree pretadiner

berlijn

pret a diner

pretadiner host

Michelin niveau bij Pret a diner

Pret a diner claimt dat de keuken het niveau van Michelin restaurants heeft. Met wisselende koks van top restaurants als Facil in Berlijn, Villa Merton in Frankfurt en Mani en Sao Paulo.
Het eten was inderdaad heerlijk, je kunt kiezen uit twee verschillende 3-gangen menu’s of daar combinaties mee maken. Alles wordt gemaakt op inductie of in de oven, wat vooral veel ervaring, timing en geduld vergt. Na de amuse van foie gras met rode wijn saus nam ik vis, daarna haan met gecarameliseeerde lof en het dessert bestond uit vijgenijs en taart. Het dessert was niet mijn ding, ik hou niet van vijgen, maar de smaken klopten precies bij elkaar. Voor het menu betaal je € 55,- per persoon en verlaat je met een prettig vol gevoel de tafel. Om nog een cocktail te drinken, op een bed te luieren, kunst te kijken of te genieten van de live muziek.

keuken-pretadiner

pretadiner-amuse

pretadiner-bar

pretadiner-patrick

dont-be-a-maybe

Muziek en publiek

Iedere avond zijn er live optredens. In het weekend zijn het vaak dj’s en themafeesten, afgelopen week was er aanstormend talent aan de beurt. Tom James met zijn gitaar waren heerlijke tunes om in de sfeer te komen. Een geweldige stem, geen seconde onzuiver! Tijdens het eten begon het Robert Lee Fardoe wat de avond compleet maakte. Het riep echt zo’n knus kampvuur gevoel bij mij op. Wat het publiek betreft: van jonge stelletjes, vriendengroepen, bedrijfsuitjes tot een wat ouder stel wat de hele avond aan elkaar zat te plukken, divers. Niet alleen maar hipsters, fashionista’s of alternatievelingen maar een aangename combinatie. Weinig toeristen ook. Goedkoop is pret a diner niet, zeker voor Berlijnse begrippen betaal je voor een glas champagne of een gin tonic de hoofdprijs. In mijn beleving is een bezoek aan Pret a diner dat allemaal waard. Het super vriendelijke personeel doet er alles aan om je avond en Pret a diner experience onvergetelijk te maken.

Tom James en Robert Lee Fardoe hebben hier mijn hart gestolen. Een paar fragmenten van Robert Lee Fardoe heb ik opgenomen. Tom James is met een aantal nummers op YouTube of in de iTunes Store te vinden en op dit moment mijn grote muziekheld!

pretadiner-fiets

pretadiner-fles

pretadiner-galerie

pretadiner-lamp

pretadiner-optreden

pretadiner-shop

pretadiner-veuve-camper

pretadiner-zaal

Wat is er zo leuk: alles klopt, het is echt een beleving en doordat het maar tijdelijk te bezoeken is, krijgt het iets extra ‘magisch’
Wat kan er beter: via de American Express lifestyle services reserveren kan wel, betalen dan weer niet. Vreemd én jammer, want een plek als deze past imho perfect bij de Amex lifestyle
Extra punten: voor het super vriendelijke personeel, iets wat ik in Berlijn alles behalve vanzelfsprekend vind

Pret a diner gaat het komende jaar ‘on tour’ naar onder andere Basel, Frankfurt, Londen, Rio de Janeiro, Venice, Ibiza, Sao Paolo en Miami. Ik ga heel hard mijn best doen om tijdens Art Basel nog een Pret a Diner experience mee te pakken en ook Londen staat op de lijst. Misschien kunnen ze daar mijn Sketch experience wel overtreffen!

Sabine de Witte