Travel

Pyjamaparty bij het nieuwe citizenM hotel Gare de Lyon in Parijs

citizenM parijs

Bonjour! Mijn naam is Nina en je kent mij misschien van mijn eigen website Girl in a Tech World. Terwijl Sabine in Portland was om daar te genieten van al het moois (zoals je waarschijnlijk al op haar Instagram uitgebreid hebt kunnen volgen, zo niet check it out!), nam ik de ‘zware taak’ van haar over om naar het openingsfeestje van het gloednieuwe citizenM hotel Gare de Lyon te gaan. Absoluut geen straf kan ik je vertellen.

Nina in Parijs

citizenM Gare de Lyon

citizenM ligt zoals altijd op een plek die je makkelijk kunt bereiken met het openbaar vervoer. Zo ook in Parijs. Als je de trein naar Gare du Nord neemt, kun je vanuit daar de RER D nemen en voilà nog geen minuut lopen en je bent er al.

citizenM Parijs Gare de Lyon

Het citizenM hotel is van alle gemakken voorzien. De kamers zijn zoals de eerdere locaties, simpel ingericht maar wel met de benodigde luxe. Zo vinden ze het bij citizenM belangrijk dat je slaapt op een goed matras. Zodra je in het bed duikt, lig je dan ook binnen de kortste keren op een oor.

Aangezien ik een meisje van de technologie ben, kan ik in het citizenM altijd dolgelukkig worden van de iPad die er ligt. Hiermee bedien je alles in de slaapkamer. Van het zetten van de wekker tot een filmpje kijken, van de lichten in een bepaalde mood zetten, tot kijken of er nog een leuke bar in de buurt zit. Zelfs de gordijnen sluit je ermee. Easy does it!

Gare du Lyon lobby

Pyama slumberparty

Op vrijdagavond vond er ter gelegenheid van de opening een pyjama party plaats in het hotel. De bar werd omgetoverd tot een groot matrassenparadijs. De pantoffels die we bij aanvang kregen, kwamen dan ook als geroepen! De cocktails matchten perfect bij de pyjamaparty. Zo was er een ‘Pillow Fight’ inclusief kussenveertjes en een ‘Between the Sheets’ waarbij het glas tussen een mini dekentje lag. Daarna gingen de voetjes van de vloer, om vervolgens zo je kamer in te rollen voor een goede nachtrust.

Het citizenM ligt verder op een steenworp afstand van Le Marais waar alle leuke boetiekjes zitten om te shoppen en heel veel fijne lunchtentjes. Als je richting Le Marais loopt dan kom je langs het meest schattige straatje in Parijs (Rue Cremieux). Het is alsof je je hier zelfs in Nothing Hill bevindt met de gekleurde huisjes.

Tips om lekker te lunchen of eten in Le Marais Parijs

Big Love voor Italiaanse pizza’s, pasta’s en heel veel burrata, op 30 Rue Debelleyme
Paperboy voor een super uitgebreide lunch (eieren, pannenkoek, sapje en warm drankje) op 137 Rue Amelot.
La Miasson Plisson op 93 Boulevard Beaumarchai.
Ob-La-Di op 54 Rue de Saintonge.
Season op 1 Rue Charles-François Dupuis.
Carbon op 14 Rue Charlot, 7500 (ook perfect voor diner)

Let wel even op dat de meeste lunchtentjes tot ongeveer 15h open zijn, daarna sluiten ze. Je moet dus niet al te laat gaan lunchen!

Zin in een drankje met een borrelhapje? Dan ga je naar de Clown-Bar op 114 Rue Amelot. En wil je iemand verrassen met de mooiste chocolaatjes ooit? Dan haal je die bij Chocolaterie de Jacques Genin op 133 Rue de Turenne. Perfect om moeders cadeau te geven.

Met Velib fietsend Parijs door

Verder kun je overal een fiets op straat pakken, hiervoor heb je wel een creditcard nodig. Deze fietsen huur je dan voor 24 uur en kun je bij elk fietsstation parkeren. Je krijgt vervolgens een code waarmee je er weer een fiets kunt pakken. Dat kost je ongeveer 10 euro per dag. Zo fiets je van Le Marais zo naar de Tour de Eiffel of naar de wijk Pigalle. Sowieso een must als je het gekleurde Nike basketbalveld graag wil zien! Vanuit hier fiets je trouwens ook weer super makkelijk naar de Moulin Rouge en richting daar naar de wijk kunstenaarswijk Montmartre. Hier heb je een prachtig uitzicht over Parijs en kun je prachtige foto’s maken.

Kun jij je inhouden om niet meteen een tripje Parijs te boeken?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)