Travel

Quality time op afstand

Even er tussenuit
Afgelopen tijd was hectisch, druk en agenda technisch een leuke uitdaging. Mijn privé leven bestond even uit opstaan, eten, werken, slapen, opstaan, eten, werken, slapen etc. Onvoorstelbaar hoe lang je scherp kan blijven puur op adrenaline en deadlines. Afgelopen zondag was het weer zover; even ‘buiten spelen’ in Barcelona. Hoewel ik er ook gewoon aan het werk moest en zakelijke afspraken had staan, waren zondag en maandag vrij. Mijn ouders zaten namelijk al in Barcelona en keken uit naar een tour guide van mij.

Ver weg maar dichtbij
De zon scheen heerlijk, de temperatuur gaf al een aangename 26 graden aan en de zeebries bracht lekkere verkoeling. Zondag hingen we de toerist uit in Montjuic, maandag maakten we de Spaanse winkelstraten en het Dali museum onveilig. Het was leuk om mijn ouders weer eens ‘alleen voor mij’ te hebben en in een voor hun nieuwe omgeving te zien genieten. Een fijn samenzijn op afstand, ver van huis, maar dichtbij elkaar.

Afstand
Het is niet dat ik mijn ouders in Nederland niet zie, maar de afgelopen tijd waren het veel korte bezoekjes. Dat geldt ook voor het zien van broer en zus, andere familie en vrienden. Ik ga niet zo snel ‘even’ op en neer, want dat is toch al 3 uur reistijd en hoewel ik in de trein vaak prima kan werken, is het toch minder efficiënt. En gewone weekenden heb ik niet echt, ik plan liever doordeweeks een halve dag vrij. De afstand is dus groter, maar als we elkaar zien is er wel echt tijd voor elkaar. Die afstand is niet altijd leuk, zeker omdat we anders gewend waren. Eerder ging ik spontaan bij moeders op de thee, of stond ze ineens voor de deur als ze in de buurt was. Snel een hapje mee eten deed ik ook vaak. Nu is het vaak zelfs nadenken wanneer ik kan bellen om weer even bij te kletsen. Ik heb een heerlijk hectisch, onregelmatig leven en kick op mijn volle agenda. Geen dag is hetzelfde en die vrijheid is me ontzettend veel waard, ook de afstand. Gelukkig waren mijn ouders zo enthousiast over Barcelona (ze hebben ongeveer de halve Lonely Planet in 6 dagen uitgevoerd), dat er zeker een vervolg aan gaat komen. Mijn vader is net als ik groot Dali liefhebber en het museum in Figueres staat nog hoog op de verlanglijst. Een Spaans vervolg gaat dus zeker komen en dan plan ik daar weer een paar vrije dagen om heen. Nu weer quality time met mijn laptop ;).

W

Sabine de Witte