amsterdam tips

Radiant Life Care

Sinds een paar weken ben ik er kind aan huis. Radiant Life Care, experts in huidbehandeling en wellness. Aangeraden door vriendin Evelien, nadat ik haar van het zomer mijn skin trouble liet zien. Nooit eerder heb ik huidklachten gehad, maar sinds het voorjaar had ik steeds vaker last van onderhuidse ontstekingen. Eerst dacht ik dat het misschien kwam van het vliegen, omdat ik dan vaak op mijn handen leun. Maar zodra ik binnen kwam bij Radiant Life Care, bleek dat er iets anders mis was. Inmiddels ben ik halverwege de behandeling en ik deel graag mijn ervaringen.

Make-up for life

Huidproblemen ken ik eigenlijk niet. Nou ja, als je vitiligo niet meetelt. Op mijn 14e kreeg ik ineens een witte vlek op mijn wang, zo uit het niets. Ik ging er mee naar de huisarts, type oud en nors, die de diagnose vitiligo stelde en me vertelde dat er niets aan te doen was en dat ik maar moest hopen dat het egaler werd. Vitiligo ken je misschien van Michael Jackson: pigment trekt uit je huid. Een duidelijke oorzaak is er niet, toen kreeg ik te horen dat het ‘de puberteit en hormonen’ waren. Maar beter wordt het nooit. Mijn gezicht wordt, op wat sproetjes op mijn neus en een pigment vlek bij mijn oog na, niet bruin van de zon. Sinds mijn 14e ben ik dagelijks met make-up in de weer. Niet omdat ik het leuk vind, maar omdat ik mij zonder erg onprettig voel. Dan ben ik extreem bleek, zie je ieder adertje en heb ik niet echt een gezond kleurtje. Zeker niet in vergelijking met de rest, want mijn halslijn heeft gewoon pigment en ook de rest van mijn lichaam verkleuren wel door de zon (en goed ook). Dag in dag uit draag ik make-up. Inmiddels weet ik precies welke producten ik moet gebruiken, hoe ik alles uit moet vagen en ben ik in 5 minuten klaar. Zonder make-up ga ik de straat niet op, dan voel ik me vreselijk. Ik grap wel eens dat ik dan licht geef in het donker. Er zijn maar weinig mensen die mij kennen zonder make-up en dat gaat niet zonder slag of stoot. Ja ik slaap met make-up op als ik een date heb en ja, als het even kan werk ik dat even bij voordat mijn gezelschap wakker is. Super slecht, maar ik ben er erg onzeker over. Ik had ooit een vriendje die op de eerste avond dacht leuk te zijn en in mijn make-up ging tekenen. Ik voelde me vreselijk opgelaten. Inmiddels kan ik er wel om lachen en heb ik me er maar bij neergelegd dat het niet anders gaat worden. Als dit alles is, gelukkig kan ik er met make-up iets tegen doen!

Op deze foto had ik nog witte vlekken op mijn wangen en voorhoofd. En ja, ik wilde een permanent eyeliner lijntje...

Op deze foto had ik nog witte vlekken op mijn wangen en voorhoofd. En ja, ik wilde een permanent eyeliner lijntje…

Skin trouble

Behalve die witte vlek heb ik nooit eerder skin trouble gehad. Wel af en toe het gebruikelijke jeugdpuistje, maar geen drama’s zoals je soms hoort. Tot afgelopen voorjaar. Steeds vaker had ik in mijn hals of op mijn kaaklijn dikke onderhuidse ontstekingen. Ik probeerde andere make-up, stopte tijdelijk met de pil ivm mijn depressieve darmen, vroeg hier en daar advies maar niets hielp. Deze zomer werd het steeds erger. Terug uit Parijs zocht ik naar een oplossing en na het zoveelste ‘opdroogmiddeltje’ was ik er klaar mee. Evelien vertelde dat ze erg tevreden was over de Radiant Life Care kliniek in de Van Woustraat. Ik maakte een afspraak voor een intake en dat was stap 1 in de richting van weer een gezonde huid.

tanya-radiant-life-care

Radiant Life Care

Tanya is de eigenaresse van Radiant Life Care en natuurgeneeskundige en huidspecialist. Tijdens onze kennismaking wist ze meteen te vertellen dat ik last had van m’n darmen (check: depressieve darmen), dat mijn huid veel te verduren krijgt (check: reizen) en dat ik last had van hormonale acne. Sinds je 14e de pil slikken en ineens stoppen is niet goed voor je, zeker niet als je hele huishouding niet goed zit. Inmiddels ben ik alweer een tijdje braaf aan de pil en merk ik daardoor dat mijn huid al rustiger is. Tanya maakte een behandelplan (4 keer een intensieve peeling) en gaf mij het advies om koemelkproducten te laten staan, evt. te vervangen door geiten- schapen- of soja melk producten en ook brood te schrappen. Inmiddels heb ik 2 Image peelings gehad en zie ik verbetering. Ook herstellen de plekjes netjes en blijven er gelukkig geen littekens achter. Ik heb niet de behoefte om er aan te zitten en kan ook prima van de korstjes afblijven, dat helpt gelukkig ook. Naast de peelings gebruik ik een aantal andere producten naast de gewone verzorging, allemaal van Image Skin Care. De ingrediënten zijn puur, natuurlijk en zonder toevoeging van o.a. parabenen. Naast de peelings en nieuwe producten, slik ik Darmocare Para capsules, die je darmflora reinigt en de weerstand vergroot, en Vitamine C 1500mg. Een hoge dosis, omdat mijn huid daar te kort aan had. Bijzonder dat de aanpak van mijn problemen verder gaat dan alleen mijn huid zelf. Ik ben te onzeker, ijdel en niet zo stoer om zoals Annemerel een make-up loze foto te maken van mijn skin trouble. Het ziet er op een foto niet al te lekker uit en ik geloof dat iedereen zich wel iets kan voorstellen bij bovenstaande beschrijvingen. Het is al stukken beter en als ik er last van heb, kan ik er gewoon make-up overheen smeren (of ik draag een coltrui of shawl). Zolang ik mijn huid maar goed reinig, mezelf trakteer op 1x per week een avondje niks doen met een gezichtsmasker op, de voedingssupplementen neem en let op wat ik eet. In vergelijking tot de meeste behandelingen die ik hiervoor heb gehad, is het geen pretje, dit is voor het eerst een behandeling waarbij ik niet in slaap val. Eerst worden alle ontstekingen zo goed mogelijk met de hand weggewerkt en de peeling voelt alsof je een flinke schaafwond hebt. Het kan na de peeling zijn dat je huid rood wordt of gaat vervellen, maar daar heb ik dan weer geen last van. Nog 2 behandelingen te gaan, woensdag mag ik weer. Fingers crossed dat ik er straks na de behandelingen en het ‘strenge’ regime vanaf ben!

radiant-life-care

Wat voeding betreft: brood kan ik makkelijk laten staan en als ik brood eet neem ik speltbrood. Koemelk blijkt een stuk lastiger: ik ben dol op kaas en begin mijn dag altijd met yoghurt met van alles en nog wat. Omdat de combinatie met geitenyoghurt echt geen optie is, heb ik met Tanya overlegd dat ik ’s ochtends magere yoghurt mag blijven gebruiken, zolang ik de rest van de dag zuivel maar laat staan. 1x Per week mag ik smokkelen, verder is het een beetje zoeken naar vervangers. Zo is geitenkaasbrie van Marqt prima te eten (beetje appelstroop erbij, jum) en als je sojamelk zonder suiker of toevoegingen kan vinden, is dat een prima basis voor smoothies. Kaas laten staan is wel een opgave. Ik snoep graag een stukje Port Salut of kaasplankje weg. Het is een stuk makkelijker vol te houden omdat ik merk dat mijn huid er beter van wordt. Vorige week was mijn huid weer iets onrustiger na een week in New York, waar het eten ineens toch heel anders is.

#ikdrinkmarie

Afgelopen zomer was Marie Stella Maris ineens overal en erg populair. Behalve dat het lekker water is, doe je ook nog iets goeds als je water van het merk koopt. Van iedere fles gaat er € 0,05 naar schoon drinkwaterprojecten. Dat lijkt niet veel, maar kijk op een festival eens naar het aantal waterflesjes en dan merk je dat het best lekker aantikt. Ik drink sinds deze zomer geen ander water meer. Na mijn roadtrip naar Bilbao en Mimizan ontdekte ik dat ik voor het eerst in maanden geen last van mijn darmen had. Terwijl ik daar onregelmatig, niet heel gezond en veel had gegeten. Het enige wat anders was als in Nederland, was dat ik daar geen kraanwater had gedronken. Het leek me best vreemd, want het Nederlandse kraanwater staat bekend als erg zuiver. Ik nam contact op met mijn arts en besprak mijn bevindingen. Die hij kon bevestigen. In Nederlands kraanwater (zeker in Amsterdams water, als je het vergelijkt met water uit Noord- en Oost-Nederland) zit een vrij hoge concentratie fluoride*. En misschien kan je je nog herinneren waarom je vroeger na het tanden poetsen maar 1 fluoride pilletje mocht en niet veel meer van die lekkere snoepjes: het werkt laxerend. Mijn depressieve darmen kunnen de fluoride niet afbreken, waardoor mijn darmen besluiten er alles maar preventief uit te gooien. Sinds deze bevinding, ben ik geen dag meer ‘darm ziek’ geweest. Te bizar eigenlijk dat iets ‘ongevaarlijks’ als kraanwater mij zo ziek kon maken. Sindsdien drink ik alleen nog maar water uit flessen of water wat gekookt is. Af en toe vergeet ik het en neem ik per ongeluk een slok kraanwater, want het zit na 28 jaar gewoon in mijn systeem: uit de kraan drinken is veilig. Niet voor iedereen dus. Mijn skin troubles namen toe sinds ik alleen maar mineraalwater meer drink; logisch want dat is nog zuiverder. Voor mij nog een bewijs dat kraanwater niet altijd goed voor je is. Ik ben dolblij dat de oorzaak van mijn depressieve darmen gevonden is. Ik ben gestopt met de medicijnen en voel me weer zoals voor die voedselvergiftiging in oktober. Bijna 9 maanden heeft het geduurd en ik hoop dat dit een eyeopener voor meer mensen met darmproblemen is. Laat kraanwater eens een tijdje staan en kijk het een tijdje aan. Ik drink Marie, niet om een leuke shopper of winactie, maar voor mijn eigen gezondheid. En dat ik er kids in ontwikkelingslanden mee help, maakt het extra lekker.

#ikdrinkmarie

#ikdrinkmarie

*sinds 2008 wordt er geen fluoride meer extra toegevoegd, maar ook de natuurlijke hoeveelheden fluor liggen nog steeds erg hoog

Lezersaanbieding

Heb jij ook huidproblemen, wil je eens een goede huidanalyse of je huid vlak voor de winter een extra boost geven? Ik mag jullie 10% korting op een behandeling bij Radiant Life Care aanbieden. Maak je een afspraak via de website of per e-mail, vermeld dan de code YA2013. Bij telefonisch contact even laten weten dat je via YourAmbassadrice.nl/Sabine de Witte komt en graag gebruik wilt maken van de 10% korting.

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte