Travel

Recessionista

Gek ben ik op koopjes. Ik maak er een sport van om leuke kleding, accessoires en hebbedingetjes voor in huis, op de kop te prikken voor een prikkie. Kringloop, marktplaats, Wibra (tas lijkend op mijn blog), Zeeman (leren jasje, zelfde kleur als de muur, verbaasde schoonmoeder), schaamteloos sjouw ik overal naar binnen (behalve Bertus ten Hoor, maar da’s meer om moeders te pesten). Deels omdat mijn portemonnee geen design stukken toe staat en ik liever meer kleding koop voor hetzelfde geld, dan 1 mooi item. Ik kan een shirtje van €15,00 gerust laten hangen als ik weet dat ik het een winkel verderop voor €5,00 kan krijgen.

Voor ik koop, ga ik ook eerst alle winkels af om te vergelijken. Ik pluis de folders uit, zoek het online op. Met mij winkelen is dus niet zoveel aan. Het liefst ga ik ook alleen. Want hoe toevallig is het, als ik alleen naar de kringloop ga, dat ik met heel veel schatten thuis kom, maar zodra er iemand anders mee is, vind ik niets.

Victoria Beckham wears same outfit twice!

Ten tijde van de crisis beginnen steeds meer winkels te stunten. Zeker de kledingindustrie, die nu al kan merken dat er wordt bezuinigd. Vandaar dat de term ‘recessionista’ gecreëerd werd. Fashionista’s kochten alles wat ze maar wilden, maar de fashionista van nu durft het in haar hoofd te halen om een item vaker te dragen. Uiteraard op verschillende manieren, maar toch. Ook op de rode loper kun je de fabs en het plebs goed van elkaar onderscheiden.

Ik ben al jaren een recessionista, gooi bijna nooit wat weg. En als ik eens die stap zet, heb ik er een week later weer spijt van, want zie ik net een item wat in de zak is beland, in de nieuwste Glamour weer leuk gedragen. Baalmomentje.

Ons interieur is ook een combi van kringloop, Ikea, nieuwe echte meubels maar ook vintage. De zolder van mijn ouders is voor mij een walhalla. Erfstukken, stoelen die jaren geleden hot waren en nu bezig zijn met hun come-back. In ons huis vind je geen design. Niet omdat we daar niet van houden (als het maar niet alleen maar strak en kil is, dat je je zelf hoort galmen als je gewoon praat, of denkt dat je in een ziekenhuis bent), maar omdat ik nog student ben. Wel zoek ik altijd naar een leuk, goedkoop alternatief. In de 101-woonideeën van deze maand, gewijd aan stoer wonen met beton, heb ik weer zoveel leuks gevonden!

Ik ben op zoek naar iemand die kan breien met pennen zo dik als lantaarnpalen:

dae_sculp_bknottnerus_00021

Iemand die jute kan naaien, zie mijn kat al helemaal in de zak zijn behoefte doen:

Cat's in Style by Mary Gommans

Een ervaren betongieter:

Meubs by Joch Elderkamp

En iemand die creatief is met karton:

Delica Aurea Collection

Ken of ben je iemand? Voel je aangesproken en reageer. Voor een leuk prijsje, ver uit de buurt van de vraagprijs voor deze designstukken, komen we er wel uit.

Zo, nu tijd om te douchen en mijn aankopen van gister aan te trekken. Dan kan ik morgen super hip onze nieuwe tuinhaard van Marktplaats ophalen. Gerecycled materiaal, stoer design. En ik ben super blij met mijn horloge van de HEMA, opruiming. Zijn we morgen op tijd in Leerdam. O ja, het bandje is dezelfde kleur als op de muren in de slaapkamer. VT Wonen Storm. Als alles maar goed op elkaar is afgestemd…