Travel

Reis inspiratie & droomreizen

Na 2 dagen Vakantiebeurs sta ik weer te trappelen om weg te gaan. De Vakantiebeurs is voor mij niet om inspiratie op te doen, maar heel veel afspraken af te gaan, mensen weer te zien, werk voor klanten etc. Gisteren was de beurs voor het eerst open voor consumenten en het blijft bijzonder om te zien hoe mensen helemaal in de vakantiesfeer komen op de Vakantiebeurs.

Mijn reis inspiratie

Waar ik heen wil weet ik vaak al voor de Vakantiebeurs, ik doe mijn inspiratie vooral op in magazines, online, via andere reisblogs en Pinterest. Daarbij zoek ik ook zelden echt naar een vakantie, meer een reis die ik voor de website en werk kan maken. Toch schrijf ik na deze Vakantiebeurs weer 2 nieuwe bestemmingen op mijn bucketlist: Portland en Graubunden. Portland is ontzettend hip, veel Amerikaanse vrienden gaan er heen en dankzij de tv-serie Portlandia zie ik mezelf daar helemaal rondfietsen van foodtruck naar bio-cafe. Graubunden is niet alleen wintersport, maar ook luxe lifestyle en gastronomie op de piste. Helemaal mijn ding!

travel-portland

graubunden

Hier lees je een aantal van mijn favoriete blogs en magazines. De laatste tijd geniet ik ook graag mee van de reisavonturen van DailyLin, Henriette Bokslag en Amazing Places.

Waar haal jij je reisinspiratie vandaan?

Droomreizen in vervulling

Na de Vakantiebeurs heb ik niet alleen nieuwe reiswensen, maar zijn ook een aantal plannen definitief geworden. Een beetje vakantie ga ik namelijk houden op Mauritius. Daar vier ik dit jaar mijn verjaardag terwijl ik in 10 dagen een aantal hotels en resorts mag testen. Zon, helderblauwe zee, strand, lekker eten, de prachtige natuur verkennen, massages, spa’s en veel wellness. Hier kijk ik enorm naar uit, want ik begin lichtelijk last te krijgen van de winterdip. Mauritius was nooit in mij op gekomen, totdat ik een aantal andere travelbloggers volgde die daar op ontdekkingsreis waren. Toen half december een mail van een luxe resort op Mauritius binnenkwam, wist ik niet hoe snel ik moest reageren. Je snapt, counting down the days…
Van tropisch Mauritius mag ik 2 dagen bijkomen in Nederland, om daarna met de warmste kleding richting Noors-Lapland te vliegen. Toen ik zondag een bevestiging ontving stond ik te springen op bed van blijheid. Deze reis wil ik ZO graag maken! De betovering van het Noorderlicht, mensen ontmoeten die functioneren bij weinig daglicht en nog heel erg back to base leven, rendieren, sledehonden, ijsbergen. Extra leuk is dat ik hierover ook ga schrijven als gastblogger voor National Geographic Traveler en een reisreportage ga maken.

rendier

noorderlicht

mauritius

Reisfocus

Ik ben zo blij en dankbaar dat ik deze kans krijg! Komend jaar wil ik me daar nog meer op focussen, laten zien dat reisbloggen professioneel werk is en niet iets leuks voor erbij. Wat betreft mijn Parijs plannen, schuiven ze door tot de lente. Helemaal niet erg, want printemps in Parijs is heerlijk! In maart ga ik er op huizenjacht en dan hoop ik snel iets te vinden. Of ik nou vanaf Amsterdam of Parijs het vliegtuig in stap voor nieuwe reisavonturen, maakt natuurlijk weinig verschil. Dus werk ik achter de schermen aan het samenvoegen van een Nederlandse en Engelse versie van YourAmbassadrice, maak ik samen met Anne plannen voor samenwerkingen en reizen. Heel lang heb ik gezocht naar het ‘thuisgevoel’ in Amsterdam. Mijn huis is een fijne plek, maar daarbuiten mis ik dat gevoel soms. Iets dat ik wel steeds in Parijs ervaar. Ik wil ervaren of dat iets tijdelijks is, of tussen mijn oren zit. Ik zet mijn leven in Amsterdam niet zomaar aan de kant. Alles blijft hetzelfde, ik hou mijn huis aan, mijn kantoor blijft in Nederland etc. Alleen mijn basis is anders. Nog steeds weet ik niet precies wat ik daar ga doen, behalve een talencursus om daar echt aan het werk te kunnen. Zolang ik maar kan blijven reizen en schrijven. Dit stuk tik ik dan ook met een enorme grijns. Droomreizen die waar worden, de kans om meer te doen met mijn passie, m’n hart volgen en zoveel kansen die voorbij komen. Ik ben een lucky bastard en dolblij dat ik al deze avonturen hier met jullie mag delen.

travel-rule

Wat doe jij als je leuk nieuws hoort? Slaak je een gil, spring je een gat in de lucht of sta je net als ik te dansen op je bed?

Sabine de Witte