Reistips

Reistip: travel sized make-up

ellis faas travel sized make-up set

Toen ik net begon met reizen ging er een toilettas mee die ongeveer de helft van mijn koffer vulde, niks travel sized make-up maar grote verpakkingen etc. Alles moest hetzelfde zijn als thuis, van ‘travelling light’ had ik nog nooit gehoord. Maar als je vaker weg bent, moet het vooral snel en makkelijk. In mijn koffer zit standaard een toilettas met mini-verpakkingen van wat ik thuis ook gebruik. Met verzorgingsproducten is dat niet zo moeilijk, voor make-up was dat een heel ander verhaal. En dat ik niet zonder make-up de deur uit ga is inmiddels wel bekend #vitiligo #nomakeupnogo. Dus begon ik een zoektocht naar travel sized make-up.

Stowaway Cosmetics


Stowaway Cosmetics heb je al eerder voorbij zien komen en ik ben nog steeds groot fan. Make-up in verpakkingen die nooit groter zijn dan je hand en naast de basisproducten inmiddels ook aangevuld met poeder, oogschaduw, highlighters etc. De pigmenten zijn super goed, de producten zoveel mogelijk natuurlijk en de verpakkingen super handzaam en mooi qua design. Shoppen doe je voornamelijk online, waar ze door middel van profielen kleuradvies geven. Enige nadeel: Stowaway shipt alleen binnen de USA en naar Canada. Tuurlijk kan ik steeds aan mensen die daar heen gaan vragen of ze een bestelling willen meenemen, maar met de hoeveelheden die ik smeer, blijf ik dan bezig.

Ellis Faas Travel Set

 photo sabine-make-up.jpg
Een stuk handiger is de ontdekking van Nederlandse bodem, make-up styliste Ellis Faas reisde zelf zo vaak voor shows, dat zij al vrij snel een eigen travel set ontwierp en in haar make-up collectie opnam. Ellis Faas is, naast haar werk als styliste, een luxe make-up collectie ontworpen die verkrijgbaar is via de luxure huidverzorgingszaken zoals Skins. Ellis maakt gebruik van natuurlijke producten en veel beauty producten zijn zelfs vegan. De travel set kun je zelf samenstellen en dat maakt het een tailor made pakket. Ik heb de set inmiddels een half jaar en neem geen andere make-up dan nog een losse poederfoundation (Clarins Teint Compact Haute tenue Everlasting Compact Foundation in 108 sand, krijg deze vraag heel vaak) mee. In mijn set zit de foundation (hiervan krijg je er 2), een poeder, een zwarte crème oogschaduw die ik als eye-liner gebruik, een zwarte mascara, concealer, een nude/paarse liptint en een rode lipgloss. Dat is een prima basis. De mascara blijft lang zitten maar is niet waterproof (wel verkrijgbaar), de lipkleuren plakken niet (ik haat dat!) maar blijven de hele avond zitten en de foundation en poeder zijn super dekkend. Ik vind het leuk dat je er eenvoudig een overdag en avond look mee kunt maken. Ellis Faas’ kleurenpalet is niet bescheiden, de kleuren en looks op de website zijn heftig. Laat je daardoor niet afschrikken, je kunt alles zelf samenstellen. Ook fijn is de verpakking: het is een zilverkleurige stalen koker met pennen waar de make-up in zit. Super handig mee te nemen, ook in je handbagage want het zijn geen vloeistoffen. Ze kijken af en toe raar op, maar vinden het meteen heel praktisch en slim bij security. De verpakking is lekker stevig, dus absoluut reisproof en de producten kunnen niet lekken. Bovendien is de ronde verpakking handig ergens tussen te stoppen. Wil je ‘s avonds of overdag nog wat producten mee voor een touch-up (niet nodig, I swear!), dan zijn er handige klemmen zodat je de pennen niet los in je tas hoeft te gooien en eindeloos moet graaien om ze terug te vinden. Win win! De set is een investering, zo rond de €249 afhankelijk van de producten die je kiest, maar gaat dus erg lang mee. Ik gebruik nog steeds mijn eerste foundation pen. O ja, alleen tested op super models! Ellis Faas, ik ben fan! Dag toilettas, hello praktische travel sized make-up!

 photo travel-sized-make-up.jpg

Revítalash

 photo wenkbrauw-kit.jpg
Als je mij een half jaar geleden had gezegd dat ik wenkbrauw conditioner zou gaan gebruiken, had ik je vierkant uitgelachen. Maar de tv wereld doet gekke dingen met je, daar worden mijn wenkbrauwen altijd voor aangezet en sindsdien ben ik om. Helemaal door de Revítalash producten in super klein formaat. Een borsteltje, conditioner en tinted gel zorgen echt voor een frissere blik #sabinesbeautysecrets. Verkrijgbaar als setje voor €60,–

Estée Lauder Make-up to go

 photo estee-lauder-to-go.jpg
De Make-up to go zit naast mijn poeder altijd in mijn handtas, mocht ik onverwachts bij EditieNL in de uitzending zijn, doorgaan naar een feestje etc. voor een touch up, net als de blush stick. Hoewel ik bij blush liever de poedervorm gebruik, is dit gewoon makkelijker meenemen. De blush werkt ook prima om je ogen iets feestelijker te kleuren. Essentials!

La Prairie lip & eye

 photo la-prairie.jpg
In het vliegtuig hebben je ogen en lippen extra veel te lijden. De huid is nog kwetsbaarder en droogt nog sneller uit. Net als met dit koude weer. Daarom altijd in mijn tas: een compacte lip en eye-verzorging van La Prairie. In een handig etuitje, niet vloeibaar dus perfect voor in je handbagage en de oogcrème werkt ook prima voor je nagelriemen. Een investering (rond de €125,-) maar ook deze gaat lang mee. Bovendien is de etui ook handig voor wattenschijfjes!

Clarins verzorging

 photo clarins-travel-sized.jpg
Qua gezichtsverzorging wissel ik om de 6 maanden van product. Lange tijd gebruikte ik de Vitamine C lijn van de Bodyshop, nu gebruik ik verschillende crèmes o.a. van Self. Wel zorg ik dat ik weet wat ik smeer en dat het zoveel mogelijk organisch is. Op reis kies ik voor goede producten die vooral lekker handzaam zijn. Meestal resulteert dat in het kopen van een Clarins travel set; de reigingstoner, het masker en de voedende crème zijn echt fantastisch en de ooggel de remedie tegen puffy eyes. Bovendien zijn de producten prima betaalbaar, voor een setje betaal je tussen de €30 – 40 en daar kun je zeker een half jaar aan tripjes mee vooruit.

Fotocredits Ellis Faas Travel Sized Make-up: KarienAnne

Sabine de Witte