Barcelona

Barcelona; bruisend Spaanse stad

Barcelona is dan wel niet de hoofdstad van Spanje, het is er minstens zo bruisend. De stad heeft alles wat je van een capital city mag verwachten; zon, zee, strand, luxe hotels, heerlijke restaurants, grote winkelcentra en winkelstraten waar je u tegen zegt. Ik heb het geluk dat ik maandelijks naar deze heerlijke stad mag afreizen, met een kantoor in een schattig steegje maar precies in hartje centrum. Graag deel ik mijn favoriete Barcelona hotspots, laat ook gerust jouw tips achter, niks leuker dan nieuwe plekken ontdekken!

Hotels in Barcelona

Hoewel het dagelijks leven in Barcelona stukken goedkoper is (tegen de dag- en menuprijzen kan je zelf niet op koken, zeker niet met verse producten) dan je in Nederland gewend bent, zijn hotels veel prijziger. Zeker hotels in de buurt van de Ramblas, Passeig de Gracia en het strand zijn duurder.

Favoriete hotels:

  • Hotel Praktik op Rambla de Catalunya
  • Mandarin Oriental op Passeig de Gracia. De lobby (beneden) van dit hotel heeft in 2010 een designprijs gewonnen. Ook is het terras heel aangenaam om te chillen en om met klanten af te spreken omdat je hier lekker privé kan zitten.
  • Grand Hotel Central Barcelona is een indrukwekkend hotel in hartje Barcelona. Vanaf het dakterras met zwembad kijk je uit over de hele stad, het hotel heeft een zwembad en is van alle gemakken voorzien

Restaurants in Barcelona

Mijn favoriete restaurants:

Uitgaanstips en de beste tapastips, maar ook hotels en toeristische tips vindt je op de site Hotels-In-Barcelona waar ik veel voor schrijf.