Parijs

Parijs – stad van licht en liefde

Parijs is misschien wel de meest standaard bestemming voor een weekendje weg, helemaal voor lovers. Parijs is mijn lievelingsstad. Ik voel me er thuis, kennelijk zie ik er uit als een Parisienne want regelmatig mag ik de weg proberen te wijzen in het Frans en ik weet vaak de hipste plekken te vinden dankzij een hoop research, magazines en vrienden daar die ook graag bij de juiste spots worden gezien.

Hotels in Parijs

Meestal overnacht ik in hotels, af en toe bij vrienden. Ook als je niet overnacht in een hotel, is het zeker de moeite waard om er eens binnen te lopen om er een drankje te doen. Vooral Hotel Costes, Mama Shelter en The Ritz zijn leuke plekken om even tussen chic Paris te zitten. Mijn hotels boek ik altijd via dezelfde website, hotels-in-Paris, een ruim aanbod voor iedere gelegenheid.

Parijs tips

Bij ieder bezoek aan Parijs scoor ik macarons van La Duree, die vind ik het lekkerst en de etalage is altijd de moeite waard om even een kijkje te nemen. Lekkere thee koop ik graag bij Fauchon, waar je ook heerlijk oesters kan eten en champagne kan drinken met uitzicht op de Eglise de Madeleine. Je kunt heerlijk eten bij het Tokyo Palais, Franse fusion keuken en alleen de plek, in een museum is al bijzonder. Graag bezoek ik ook exposities, zoals de Yves Saint Laurent expositie vorig jaar in Le Petit Palais. De lekkerste lunch die ik ooit heb gegeten was bij A Priori The, in de Galerie Vivienne vlakbij Place des Vosges. Een idyllische plek waar je zonder reservering niet terecht kunt. Le Marrais ontbreekt natuurlijk niet, net als de concept stores Colette en Merci. Een kaarsje branden in de Sacre Coeur (waar je op zondag een mis kunt bijwonen, erg indrukwekkend), onder de Eiffeltoren doorlopen, bij het Louvre naar de Apple store om daarna een croque monsieur te eten bij Café Marly. ’s Avonds doe ik graag een drankje in de buurt van Saint Germain, waar hele leuke restaurantjes en barretjes te vinden zijn.