Reistips

Reizen vanaf de bank: The secret life of Walter Mitty

Natuurlijk ben ik het allerliefste zelf op reis om met mijn eigen ogen nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, maar soms zit je thuis op de bank en kun je toch je reiskriebels niet bedwingen. Op dat soort momenten ontstaan meestal mijn travelwishes en bucketlists, bladerend door tijdschriften of kijkend naar de televisie.

The Secret Life of Walter Mitty

Al sinds het zien van de trailer wist deze film mij te intrigeren. De persvoorstelling kon ik vanwege een reis niet bijwonen en vanwege het verhaal leek het me geen film om in de bioscoop te zien. Ik had het boek gelezen en dat raakte me. Omdat het verhaal soms best herkenbaar is. Ik was vroeger ook zo’n dromer, kon me urenlang alleen in mijn eigen wereldje vermaken. Of ik in gedachten ook op reis was kan ik me niet meer herinneren, maar wel dat er meer was dan wat ik toen meemaakte. Wat me ook tegenhield, was hoofdrolspeler Ben Stiller. Ik ben geen fan van hem en was bang dat hij het verhaal onrecht aan zou doen. Onterecht. Het begin is even doorbijten, erg cheesy, maar vanaf het moment dat Walter Mitty aan het reizen slaat, wist ‘ie me te verrassen. Het verhaal uitleggen zonder spoilers en mooie momenten te verklappen is een hele opgave, maar de manier waarop het gefilmd is, de locaties, de muziek en het slot maken deze film absoluut de moeite waard.

Extra bizar; de vulkaan in IJsland is dezelfde als waar ik met een sneeuwscooter bovenop heb gestaan, 2 dagen voor deze onverwacht uitbarstte. Mocht je je vanavond vervelen: te kijken via onder andere iTunes.

Sabine de Witte