Travel

Rodarte, Margiela, schrijven met charming Louis en bloggers

Bijzondere samenwerkingen en moves

Het is al een aantal jaren crisis. Iets waar we inmiddels allemaal wel iets van merken, zeker nu de belasting omhoog is gegaan. Opvallend genoeg hebben de grote merken en modehuizen als LVMH, Chanel en Richemont de beste verkoopcijfers en hoogste winst in de afgelopen jaar geboekt. Ook designers hebben weinig te klagen. Toch staan ze steeds vaker open voor opvallende samenwerkingen waardoor hun producten ineens voor een veel groter publiek verkrijgbaar zijn. Misschien dat die designer tas nog wel even uit blijft, maar dat je toch met een Margiela voor H&M jas kan lopen. Ook proberen ze zich vaak te binden aan initiatieven of slaan ze een zijpad in, zoals Louis Vuitton met een tijdelijke pop-up store in Parijs waar je alleen stationery artikelen kan vinden. Ik heb een overzichtje gemaakt van de laatste samenwerkingen en opvallende moves.

Rodarte x Starbucks

Starbucks timmert nog steeds lekker aan de weg en is inmiddels niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Maar de gekte is nog groter in de US. Daar springt het Amerikaanse merk Rodarte lekker op in. Voor Starbucks maken ze een speciale lijn met cadeaubonnen, mokken, tassen en kaarten. Als dat geen fashionable koffie is? De collectie is te koop vanaf december. Ik sla even over, na een zoektocht van bijna een jaar ben ik dolblij met mijn Hermes koffiebeker houder. Geen verbrande vingers meer en veel leuke reacties als ik ’s ochtends naar kantoor loop met een beker thee in m’n hand.

rodarte voor starbucks

Maison Martin Margiela voor H&M

Jaarlijks gaat H&M een samenwerking aan met een bekende designer. Onder andere Marni, Lanvin, Jimmy Choo en Versace hadden de eer. Dit jaar is de eer aan Maison Martin Margiela. Dit van oorsprong Belgische modehuis staat bekend om controversiële ontwerpen en opvallende items, vaak in zwart of wit. Simpel, maar bijzonder door materiaal en vormkeuze. Gisteren werd het lookbook bekend. Er zitten een aantal items in waar ik wel warm voor loop, zoals de fur coat, de folie clutch, het zwarte pak en het leren jasje, de laarzen met plexi glas zou ik ook best dragen. Toch heb ik een beetje het ‘verzuip’ gevoel door de soms erg grove items.

Bekijk hier het lookbook van Margiela for H&M

Stationary Louis en charming charms

Deze week twee nieuwe ontikkelingen bij Louis Vuitton. In Parijs opent binnenkort de Louis Vuitton Stationary pop-up shop in Saint-Germain de Pres. Ik ga zeker een kijkje nemen in december, want ik ben erg benieuwd naar de schrijfwarenlijn van Louis Vuitton. Ook lanceerde Louis Vuitton deze week de Charm of the Charms bedels, waarmee ze de sieradenlijn flink uitbreiden.

Hermes kunstwerkjes

Met Hermes maak je mij snel blij. Van parfum tot tas, bekerhouder tot laarzen. Maar ook van kleine dingen zoals de nieuwsbrief of nieuwe campagnes. Hermes is ondertussen druk bezig met campagnes om niet alleen Parijzenaren, Chinezen en oudere mensen als klant te ontvangen, maar ook jongeren. Een mooi voorbeeld is de 8 campagne voor mannen en het filmpje Il est pour nous, waarin ze laten zien dat een zijden shawl voor iedereen is. Dat kan ik alleen maar beamen.

Bloggers ontwerpen

De invloed van bloggers wordt steeds groter. Kwam de Zweedse Elin Kling eerst al met een collectie in samenwerking met H&M, samen met 2 andere blogsters ontwierp ze een lijn voor Mango Touch en zette ze haar eigen Nowhere succesvol in de markt. Onlangs lanceerde ze de collectie Elin Kling for Marciano. Deze lijn van designhuis Guess is een aangename verrassing.
Deze trui is echt to die for (zeker als Olivia Palermo hem draagt…)

elin kling marciano big knit

Afterdrk ontwierp in samenwerking met Maison de Bonneterie een armband, geinspireerd door het ophangen van industriële lampen. Daarnaast zocht ze bij Maison de Bonneterie samen met haar vriend de favoriete herfst items uit de najaarscollecties uit en hangt ze zelf in de etalages. Prachtige foto’s en een stijlvolle armband, ik hou van de simpelheid ervan en ben erg blij met de rosé kleurige om mijn pols.

afterdrk maison de bonneterie bracelet

Dit soort samenwerkingen maken mij erg blij omdat er juist verfrissende invalshoeken door ontstaan, het vele werk achter bloggen zo erkend en gerespecteerd wordt en bloggers weten waar behoefte aan is. Wat vindt jij van deze samenwerkingen?

Sabine de Witte