Travel

Rollende ballen

Iedereen die op vakantie in Frankrijk is geweest is er mee bekend; het fameuze Franse balspel Jeu de Boules, ook wel Petanque genoemd. Ik kan me nog heugen dat ik het prachtig vond om te zien hoe bijna alle dorpjes in France een jeu de boules veld hebben. Een verzamelplaats voor dorpelingen van alle leeftijden. Jong en oud, klein en groot spelen met en door elkaar. Oude mannetjes kijken vanaf bankjes toe en bekritiseren de jongere generaties.

Gister stond in het teken van PLAY een petanque toernooi georganiseerd door The Next Web, waar iedereen die wat met online doet bij kon zijn. Vrijdagmiddag iedereen in de stress, want de organisatie liet even last minute weten dat je wel je eigen ballen mee moest nemen. Lang leve Twitter, want na een tripje Kijkshop waren we voorzien. Het was een heerlijke nazomerdag, lekker zonnetje, leuke mensen en goede drankjes ;). En die ballen wilden nog lekker rollen ook.

Het deed me denken aan de start van mijn ‘carrière’ als freelancer. Je moet zorgen dat het balletje blijft rollen en zelf de richting bepalen. Soms stoot je daarom keihard tegen de kant aan en stuiter je een andere richting op, of geeft iemand je een duwtje in de goede richting.

Ik hou wel van rollende ballen… Wanneer spelen we weer? (heb nu toch een setje ballen!) 🙂