Travel

Sabine’s Circus: de aftrap met champagne

sabine 8 jaar yourambassadrice

Hoera, Your Ambassadrice bestaat sinds gister dinsdag 29 november 8 jaar. ACHT(!!!) jaar! Dat moet gevierd, met Sabine’s Circus! Met en voor jullie, want die mijlpaal was er anders niet geweest. En omdat ik gok dat de meest gestelde vragen aan Sabine zo ongeveer zullen zijn: “ Wat was je favoriete reis? Waar wil je nog heen? En waar kan ik het lekkerste eten in Amsterdam??” dacht ik dat ik haar maar gewoon het vuur aan de schenen ga leggen aan de hand van 88 vragen. Zo weten wij straks alle to go spots en mooie verhalen aan de hand van een ‘Best of YourAmbassadrice’. Zie het als een cadeautje aan jou als lezer, want je komt hier natuurlijk voornamelijk voor het kunstje dat Sabine al even flikt.

Your Ambassadrice de afgelopen achter jaar

Even kort, hoe het ooit begon. Toen Sabine nog studeerde, in een klein stadje in Drenthe woonde en haar tuin en twee katten haar daar dagelijks van afleidden, zocht ze naar een plek om haar ei kwijt te kunnen. Het werd een blog, sabinedewitte.wordpress.com, waar ze cureerde wat haar aandacht had. Volledig anoniem, totdat ze door Nobiles werd gevraagd om mee te doen aan een schrijfwedstrijd. Dat zag Sabine als de uitgelezen kans om iets met haar schrijfsels en hersenspinsels te kunnen doen. Na een beetje redigeren gooide ze haar blog de publiciteit in en ondanks dat de wedstrijd niet werd gewonnen, was het wel de kick-off van veel freelance schrijfklussen. En een column in Nieuwe Revu! Inmiddels is YourAmbassadrice zeker niet het grootste platform, maar wel één de eersten. In 2010 kwam de niche luxe reizen & lifestyle, waar Sabine zich als een vis in het water thuis voelt.

Zo zag de site er in 2009 uit, van de eerste blogs is niets meer te vinden helaas
sabine-site

De aankomende 8 dagen (8, dat kan geen toeval zijn!) gaan we 11 favorieten van Sabine posten. En wie jarig is trakteert, dus er zijn dagelijks fijne favorieten te winnen!

De eerste: champagne. Want dat drink je niet alleen. En champagne drinken is toch wel een hobby, niet alleen van Sabine. Wil jij deze prachtige giftset met Ruinart Blanc de Blancs hebben? Lees dan vooral even door!

ruinart gift set

Sabine’s Circus

Manon: Eerst maar eens terug kijken. Wat is van de afgelopen 8 jaar je favoriete YA moment?
Sabine: Dat ik van reizen en schrijven m’n werk heb kunnen maken, cliché maar echt waar. En de mailtjes met reacties van lezers, nadat ze tips hebben opgevolgd. Het delen en mede mogelijk maken van vergelijkbare ervaringen, dat is waarom ik ooit ben begonnen. Iedere dag ben ik dankbaar dat ik dit mag doen, iedere reactie vind ik fijn. Of je me nou al acht jaar volgt, of net mee leest en kijkt.

M: En het meest bijzondere event?
S: Lastig, de Vondelkerk voor een champagne diner met Dom Perignom in Nederland en de Ruinart x Hubert le Gall lancering in Parijs en Reims. Het feest in Palais de Tokio en de exclusieve tour in het champagnehuis zijn onvergetelijk.
M: Sounds good! Waar was ik toen? 😉

M: Als je op reis gaat, hoe reis je dan het liefst? Vliegtuig, trein, boot?
S: Met de Thalys naar Parijs en in de lucht alles wat langer dan 6 uur vliegen is bij voorkeur in Business Class.

M: Wat is de fijnste luchthaven?
S: Paris Charles de Gaulle – Ladurée, Hermès en voordelig Ruinart inslaan!

sabine charles de gaulle

M: Wat gaat er altijd mee op reis?
S: Mijn eigen, lievelingsthee, groen thee met citroen, gewoon van Pickwick. Home is where the tea is.

M: Wat vergeet je standaard mee te nemen?
S: Altijd tandpasta en vaak lenzen. En die kun je niet overal zo makkelijk kopen, weet ik inmiddels…

M: Wat is je favoriete reismuziek?
S: Mijn Spotify starred playlist. Alle favorieten nummers van de afgelopen 4 jaar en aan elk nummer hangt wel een reisherinnering. En ik draai iedere reis mijn favoriete nummer Big Jet Plane van Lady of the Sunshine, Nightcall van Kavinsky want daarop fietste ik altijd terug door Parijs toen ik daar een maandje woonde en het nummer ‘Ik kan blijven kijken’ uit de serie A’dam & Eva zet ik vaak op als het vliegtuig landt. Amsterdam blijft toch een fijn thuis.

M: Op een lange vlucht ga je altijd…
S: Foute films kijken, maar als het even kan probeer ik gewoon te slapen. Ik heb het geluk dat ik vrij snel in slaap val in het vliegtuig.

M: In de lucht: kip of pasta?
S: Meh. Het liefst een lichte, zoutarme maaltijd. Wist je trouwens dat als je een speciale maaltijd wenst, dat je je maaltijd dan eerder krijgt? Op lange vluchten heel fijn, want dan kun je het snelst gaan slapen. En ik neem vaak FlyFit en spelt crackers (HEMA!) mee. Ook fijn: sushi!

M: Wat is je fijnste vlucht ooit geweest?
S: Vorig jaar vloog ik voor 36 uur naar Singapore en de Business Class daar is wel echt het fijnste wat me ooit in de lucht is overkomen, het personeel, de bedden, het eten… Oohh.. En heel fout/stout, toen ik dit voorjaar gratis internet in de lucht had en stiekem met mijn verkering probeerde of dat ook goldt voor p0rn0. Verder ben ik een redelijk a-sociale vlieger, ik zet vaak bij binnenkomst van het vliegtuig al m’n noise cancelling headset en zonnebril op. Ik geniet enorm van de tijd onbereikbaar zijn en probeer dan vaak wat slaap in te halen. Het voelt als het enige moment waarop algemeen geaccepteerd is dat je even van de wereld bent en niet meteen reageert.

singapore airlines

M: Wat zit er altijd in je handbagage?
S: Mijn Bose QC35, iPad mini, een notitieboek, make-up travel set van Ellis Faas en Hermés parfumverstuiver, een pakje Dextro en HEMA spelt crackers. Ondanks dat ik als Digital Nomad gek ben op gadgets en digitaal, weegt er niets op tegen een mooi notitieboek om dingen op papier te zetten.
Daarom geef ik ook een prachtige camel TRAVELER’S notebook weg t.w.v. €63,95. De leren covers worden door het gebruik alleen maar mooier, de binnenkant kun je zelf inrichten (in dit geval krijg je er een blanco notebook en etui bij voor je reisherinneringen) en hiermee kom je altijd stijlvol voor de dag. Leuk weetje, de covers komen uit Thailand, dus ze hebben al heel wat afgereisd!

travelers notebook

Hoe win je de give-aways uit Sabine’s Circus?

De fijne prijzen winnen? Volg dan YourAmbassadrice op Instagram en lees verder.

Wil jij de prachtige Ruinart giftset met een fles Ruinart Blanc de Blancs, 2 glazen en een stopper winnen? Dan moet je in Amsterdam wonen, zodat ik kan garanderen dat deze kostbaarheden heel blijven. En deel dan nu in de comments waarom én laat op een social netwerk weten waar jij op wilt proosten. Gebruik daarbij de hashtag #YA8 en #ruinart en tag YourAmbassadrice.

Ga jij liever voor de TRAVELER’S notebook? Ook dan mag je je uitleven in de comments en op social media, gebruik daar de hashtags #YA8 #miscstore #travelerscompany bij en wellicht ga jij met deze fijne prijzen aan de haal.

Winnaars krijgen uiterlijk 10 december bericht.

Sabine de Witte