Travel

Sabine’s Circus: altijd online en verbonden

sabine telefoon online

Online. Redelijk onmisbaar, zeker voor een platform als YourAmbassadrice. Social media, andere blogs, websites, monitoring tools, het hoort er allemaal bij. Bijna een dagtaak, maar wel een hele leuke. Sabine ademt online!

M: Welke apps gebruik je het meest?
S: TripIt voor een overzicht van al mijn reizen en daarbij horende documenten en Instagram, dat spreekt voor zich lijkt me. En Pinterest is favoriet tijdverdrijf tijdens het wachten!

M: Welke website staat er in de favorites?
S: Dat was altijd afterdrk.com – maar sinds ze gestopt is heb ik niet één favoriet. Blendle is waar ik m’n dag mee begin voor nieuws en AlwaysWith.nl is een site die ik meerdere keren per week bezoek.

M: En welk social platvorm wordt er dagelijks gebruikt?
S: Pinterest voor inspiratie en mooie plaatjes en Instagram voor kijkjes in het leven van de mensen die ik volg.
M: En welk Instagram account bekijk je dan het liefst?
S: My Little Paris met een dagelijkse shot van mijn favoriete stad.

M: Even over Your Ambassadrice, wat is eigenlijk de meest gebruikte zoekterm op de site?
S: ‘Heeft Sabine een vriend?’ ‘Vriend Sabine de Witte’. Dingen waarvan ik me echt afvraag of ze relevant zijn voor de verhalen die je hier leest. Voor de nieuwsgierigen onder jullie, ik heb een hele leuke verkering! Toevallig ook verbonden door het reizen, nadat we allebei steeds op pad waren en een biertje in Amsterdam niet lukte, zijn we samen op pad gegaan en dat bleek na een tijd de basis.
M: For real??? Hahahahah! Niet: ‘vriend Manon’ toevallig? Ik ben nog single, mannen!

M: Wat wil je verder nog met Your Ambassadrice bereiken de aankomende jaren?
S: Dat mensen dezelfde te gekke ervaringen kunnen beleven als ik, danwel door de ogen van mij en contributors, dan wel zelf omdat ze de tips zelf beleven. En ik zou heel graag de wereld iets terug geven met mijn woorden. Daarom ben ik een cursus Filosofie aan het doen en ben ik me nu aan het verdiepen in projecten van JustDiggit, maar ook een platform als Steemit. Ik zoek naar een manier om met de kennis en ervaring die ik nu heb, iets goeds te doen.

M: En een YA boek? Ligt dat in de planning?
S: Ja, zeker! Ik heb een aantal ideeën die ik volgend jaar uit wil werken. Niet per se autobiografisch, al krijg ik toch wel vaak de vraag of ik niet al mijn reisbagage wil bundelen.
M: Spannend!

M: Of zelf iets in de reisbranche beginnen? Leuke B&B ofzo, is dat iets voor jou?
S: Een klein boutique hotel wellicht, al hoef ik niet per se het dagelijks management te doen. Conceptueel mee denken of creatief bijdragen aan de branding er van lijkt me wel heel erg leuk. En ik zou heel graag mijn eigen hotel amenities/travel essentials lijn willen.

M: Je hebt al ontzettend veel gedaan met en door Your Ambassadrice. Waar ben je het meest trots op?
S: Poeh. Schrijven voor National Geographic Traveler en als Digital Nomad reizen vond ik echt een enorme eer, maar jezelf als ‘inspiring woman; terug zien in het Steps magazine met een foto gemaakt door Paul Bellaart liet me ook gloeien van trots. Een avond hosten voor Getaway Travel met JustDiggit, Chris Zegers en Ruben Terlou, daar was ik heel erg trots op. De EditieNL afleveringen. En het gezicht van een Star Alliance campagne zijn, inclusief jezelf terug zien op billboard bij het Leidseplein. Echt trots ben ik als mijn woorden er voor iemand toe doen. Of dat nou leuke reisinspiratie is, awareness voor een goed doel of onderzoek of een persoonlijke anekdote.
M: Ja! Dat billboard op het Leidseplein, daar was ik zelfs trots op!! Te gek!
S: Thanks 🙂 En eigenlijk heb ik dus heel veel om trots op te zijn!

M: Je hebt sowieso een paar hele bijzondere dingen meegemaakt door deze job, maar wat is het meest bijzondere?
S: Business class ingevlogen worden voor een presentatie blijft bijzonder, net als uit een restaurant weglopen zonder te betalen, in een kasteel slapen en 3 dagen heel veel Grand Marnier drinken om alles over het merk te leren. Het is niet zo zeer bizar maar vooral heel leuk en bijzonder. Ik ben erg dankbaar, want de meeste evenementen, reizen en locaties zijn zo uniek!
M: I couldn’t agree more, ik blijf het ook altijd, geen uitzondering, bizar en bijzonder vinden dat we dit allemaal ‘zomaar’ mogen doen. Droombaan.

M: Over droom gesproken, welk merk staat nog hoog op de wishlist voor een samenwerking?
S: Dat zijn er een paar, zoals Mendo voor een mooi boek, Marie Stella Maris voor hun beautyproducten (de travel set bijvoorbeeld) en vanwege hun inzet voor waterprojecten, Just Diggit voor hun klimaatprojecten, Monocle voor een travel guide (do you read me?!) en een merk om een mooie travel kleding lijn mee te maken met nachtkleding, badjas, slip-ons.
M: Monocle, bel deze vrouw!!!

For me traveling is all about relaxing. What's your #reasonstotravel?

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

S: Overigens lijkt het misschien negatief, om altijd online te zijn en in content voor je eigen platformen te denken, maar ik heb er inmiddels een hele prima balans in gevonden. Als ik geen zin heb, deel ik niet, alles wat ik graag privé wil houden, ga je nergens terug vinden. Toch heeft de online wereld mij ook heel veel bijzondere offline ontmoetingen en vriendschappen gebracht. Mensen die ik vaak tegen kom op events, in de zelfde scène zitten of waar ik ooit mee op persreis ben geweest. Ik geloof heel erg in cross mediaal, zowel in werk als privé.

Edel Oud & Nieuw Spektakel give-away

En om dat te vieren, heb ik een leuke eindejaarsknaller voor jullie. Namelijk 2 vrijkaarten voor hét oud en nieuw feest van Amsterdam, het Edel Oud & Nieuw Spektakel. Deel in de comments of op social media waarom jij deze kaartjes graag wilt winnen en vergeet niet de hashtags #YA8 #sabinescircus en #edel daarbij te vermelden en @yourambassadrice te taggen.

edel oud en nieuw spektakel

Sabine de Witte