Travel

Sabine’s Circus: eat it!

acht jaar uil yourambassadrice eat it

Naast reizen vult eten een grote rol op YourAmbassadrice, we eat it all! Van Food Fests tot hotspot lijstjes en reviews. Echte levensgenieters kunnen niet zonder en inmiddels heb je vast door dat we dat hier wel zijn.

M: Let’s talk food ’n liquor, mijn lievelings! Wat is je favoriete restaurant?
S: Deze verwacht je nooit! Restaurant De Molenmeester in Staphorst, daar komt mijn gastronomische kennis vandaan. Van mijn 13e tot 19e heb ik er gewerkt, eerst als afwashulp, daarna als gastvrouw. Ze winnen al jaren de prestigieuze Bib Gourmand. Zonder hen had ik nooit een garnaal leren eten en was ik waarschijnlijk nog vegetariër. Door wat ik daar heb geleerd durf ik me hier uit te spreken over gastronomie.

M: En welk restaurant heeft de mooiste inrichting?
S: De nieuwe vestiging van De Lobby op de Fizeaustraat in Amsterdam-Oost. Alleen al die fluwelen banken, ik wil ze!
M: Ooo die banken, ik wil ze ook! Als jullie meelezen, twee graag 😉

M: Waar lunch je het liefst?
S: Bij Pause in het Pulitzer. Een stukje Parijs in Amsterdam. En als ik dan echt in Parijs ben ga ik altijd wel naar Hotel Costes.
M: I love Costes! Wij hebben daar ooit ook nog een legendarische lunch gehad samen, we moeten snel weer Sabine.

M: En cocktails dan? Waar moeten we heen?
S: Door74 in Amsterdam. Als je het kan vinden tenminste… 😉 Tess Posthumus was een van de eerste mensen die ik leerde kennen in Amsterdam en zij is inmiddels een van de beste vrouwelijke bartenders ter wereld. En The Lobby op het Nesplein, daar woon ik bijna aan de bar.

M: Welke cocktail bestel je dan het liefst?
S: Elke variatie op een gin-tonic will do! Of champagne-variaties, moet het chic en feestelijk zijn.
M: Hahaha! Snap ik!

The best me-time I can wish for

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

M: Waar lounge je het liefst? (ik haat die term overigens, loungen, maar goed, je snapt mijn vraag…)
S: Haha! Ja! Bij 5&33 kan je prima loungen; genoeg lekkere banken, stoelen en lekker donker en knus. Maar hangen in een bruine kroeg heeft toch mijn persoonlijke voorkeur boven hip doen.

M: Wie is je favoriete chefkok?
S: Een favoriete chef heb ik niet, ik ben gek op alles wat met passie bereid is en het liefst met een mooi verhaal op je bord terecht komt. Alhoewel ik wel weet welke chefkok mij het meest inspireerde: Eneko Atxa van Azurmendi, in het Spaanse Baskenland. Toen ik hem tijdens een persreis ontmoette was hij de jongste chef met 2 Michelin sterren op zijn naam en hij was, na Jonnie Boer, de eerste chef die zo open was. We mochten in zijn keuken kijken, op het terrein en hij vertelde vol passie over zijn werk, ambities en plannen. Deze man is zo gefascineerd door koken en organisch voedsel verbouwen, dat we er allemaal tranen van in onze ogen kregen. Ik dacht dat ik passie had, maar deze man… Ik raak nog steeds geëmotioneerd als ik er aan terug denk.

M: Wat is je favoriete juicebar?
S: Juice Brothers omdat ze bij Zoku zitten, waar ik vaak werk. Als je druk bent toch even aan je benodigde groente- en fruitinname komen. Top uitvinding. En in New York Liquiteria, dat vond ik twee jaar geleden echt een ervaring op zich. Toen was ‘kale’ in je drankje nog een heel ding.

M: En wat is de beste food store?
S: Marqt voor hun kaneelbeschuit en Stach voor het ginger beer. Hema voor first needs. Verder HAAT ik boodschappen doen dus doe het zo min mogelijk.
M: Grappig, ik vind boodschappen doen dus echt heel leuk, is dat gek?
S: Ja, uit eten gaan is mijn favoriete excuus om het zo lang mogelijk uit te stellen.
M: Hahahahah!!

M: Soms moet er ook gezondigd worden, Sabine. Waar wordt er gesnackt?
S: Vroeger was dat Hillie’s Snackbar in Staphorst, ik zweer, de beste snackbar van Nederland. Nu fiets ik om naar Babo in de Van Woustraat in Amsterdam als het lekker moet zijn. Ik snack regelmatig, voor of na concerten in Paradiso bij De Prins bijvoorbeeld en ja, ik fiets er zelfs voor om.

M: Wat was je meest bijzondere dining experience tot nu toe?
S: Vorig jaar at ik in een treepod in Koh Kood, Thailand. Tijdens zonsondergang, met de jarige verkering, terwijl Sak het eten al ziplinend bracht, dat was erg bijzonder. Een tijdje geleden at ik in Canada bij een super klein sushi restaurant, er pasten slechts 12 mensen in en de sushi was echt super goed. Oh en een culinair persreisje naar Bilbao waarbij we in 4 dagen bij 4 sterrenrestaurants aten en dus de beste chef hierboven al genoemd ontmoetten. Maar ik kan ook intens genieten van een nieuw menu bij The Lobby of lekker eten aan het strand bij Vesper.

Culinaire give-aways: eat it yourself

Ben jij net zo gek als wij op eten? Lees dan snel verder! Samen met Zoku mag ik een lunch voor 2 personen weggeven. Ben jij op zoek naar een bijzondere lunchlocatie in Amsterdam Centrum tussen het werken door? Dan is dit de place to be! Hoe maak je kans? Deel op social media een bericht met de hashtags #YA8 #SabinesCircus #LiveZoku en tag @LiveZoku en @yourambassadrice

Vesper in Noordwijk aan Zee nodigt de winnaar uit voor een 3-gangendiner voor twee, inclusief 1 fles huiswijn en water en koffie. Wil jij lekker uitwaaien én eten? Deel dat dan op social media met de hashtags #YA8 #SabinesCircus #VesperHotel en tag @VesperHotel en @yourambassadrice

Doe mee en eat it!

Sabine de Witte