Travel

Sabine’s Circus: internationale winkelmandjes

verjaardag sabine yourambassadrice foto rik groenland

Van de koffer naar de winkelmandjes. Want winkelen is extra leuk op reis, online en in Amsterdam! Wat zijn de favoriete merken, winkeladresjes en items van Sabine? Ik kan alvast verklappen dat ze me weer wist te verrassen!

M: Een andere hobby van mij; winkelen. Waar moeten we heen? Wat gooi jij in je winkelmandjes? On – of offline? Om te beginnen, je favoriete beautystore.
S: Skins Cosmetics. Sowieso omdat ze merken verkopen die je nergens anders in Nederland kan vinden zoals bijvoorbeeld Dr. Brandt en Ellis Faas.
M: En Diptyque kaarsen!
S: Ook heerlijk!

M: Welke parfum draag je eigenlijk het liefst?
S: Easy, Hermès, all day, every day! Ik heb een hele uitgebreide collectie en wissel graag af. Favoriet blijft wel Voyage d’Hermès. Het is denk ik, naast ‘wat een toffe job heb jij’ het meest gehoorde compliment, dat ik altijd lekker ruik.

En ik mag de nieuwste Hermès geur, Galop d’Hermès, t.w.v. €225,00 weggeven! Een lekker geurig cadeau voor de feestdagen en wellicht jouw eerste oranje doosje?

M: En je favoriete boekhandel?
S: Mendo. De mooiste boekwinkel voor koffietafelboeken. Ik ben groot fan!
M: Ik ook, ik wil alles!

M: En voor magazines?
S: Bestseller bij mij om de hoek in de Pijp. Niet alleen voor de enorme collectie magazines, maar ook voor de soms much needed chocolate cravings, drankjes en last minute cadeautjes. En uiteraard Athenaeum Nieuws voor de internationale tijdschriften. Monocle is favoriet, dus als ik in een stad ben waar een Monocle winkel is, koop ik ‘m graag daar.

Oh @lofficielnl how on point you are ? Can't wait to read this in the Spanish sun on a Valencian beach later this week

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

M: Welk magazine wordt er dan aangeschaft?
S: Monocle. Heerlijk! Niet alleen het magazine, maar ook de reisgidsen zijn favoriet. En ook The Gentlewoman en Travel Almanac kan ik niet laten liggen. Van Nederlandse bodem lees ik, uiteraard, National Geographic Traveler en L’Officiel.

M: Wat is je favoriete kleding winkel? (ok, winkels… ;))
S: Mijn stijl is Parisian chic meets minimal. Dus COS, Fillipa K, maar ook de basics van Uniqlo, gecombineerd met sieraden van favoriet merk Hermès. En Colette in Parijs is altijd een feestje.

M: Favoriete juwelier?
S: Montblanc! Ik heb een prachtige ring en armband, ketting en een oneindige wensenlijst. De sieraden zijn bijzonder en toch zonder te veel poespas.
M: Grappig, dat had ik niet verwacht, ik denk bij Montblanc niet meteen aan sieraden! Ze zijn natuurlijk bekend van de pennen.

M: Is dat dan toevallig ook je lievelingssierraad?
S: JA! De ene ring die ik altijd draag is van Montblanc, goed geraden 😉 Die heb ik mezelf cadeau gedaan toen ik 3 jaar mijn eigen bedrijf had, gekocht in Londen. De andere heb ik van mijn ouders gekregen. Zonder mijn ringen voel ik me echt kaal en is het echt een stuk saaier tikken.

M: Wat is het beste warenhuis?
S: Le Bon Marché, daar kun je me uren rond laten struinen. Al vind ik de bekende Londense warenhuizen ook geen straf, Liberty blijft altijd leuk en Selfridges ben ik erg gaan waarderen na het zien van de serie Mr. Selfridge, over het ontstaan en de geschiedenis.

M: En online? Welk virtuele winkelmandjes weet jij snel te vullen?
S: Miinto.nl, Coolblue, Fonq en toch ook weer Colette.
M: Wist je dat Colette een hele fijne muziekstream via hun website die ik vaak op zet tijdens het werken? Kleine tip.. 😉

Fijn voor de feestdagen: een giftcard van Fonq van 50€. Extra cadeautjes voor de feestdagen, of jezelf verwennen met een eindejaarsbonus! Lees verder hoe je kunt winnen!

M: En waar ga je naar de kapper?
S: Alleen Sanne van SalonB in de Gravenstraat in Amsterdam mag mijn haar knippen. Zij knipte een aantal jaar geleden mijn bob en sindsdien leg ik mijn haar vol vertrouwen in haar handen. Never change a winning hairdresser. Ik heb twee keer de fout gemaakt om toch ergens anders te gaan, een keer op reis (NOOIT doen) en een keer in Amsterdam, waar mijn haar echt scheef geknipt en pluizig vandaan kwam. Nooo!
M: True that! Ik heb Ellen, de enige die mijn haar mag aanraken dus ik snap dat volkomen!

M: Wat is je beste investment piece en wat je grootste miskoop?
S: Het Filippa K pak dat ik vorig jaar kocht en waar ik me een echte powervrouw in voel is de beste aankoop tot nu toe. Met een blouse en hakken super sexy en vrouwelijk, met een t-shirt en sneakers comfortabel. Als ik op een formele gelegenheid moet spreken, hoef ik nooit meer na te denken wat ik aantrek, het pak is de basis. Het lijkt echt voor me gemaakt. Oh en het was geen eigen aankoop, maar ik heb een heel mooi jurkje van By-Bar Amsterdam dat uiteindelijk nooit in productie is genomen, echt one of a kind dus. De grootste miskoop is toch wel een Guess jurkje dat ik kocht aan boord van een cruise omdat ik een jurkje vergeten was. Op sommige cruises is de dresscode nog steeds streng. Het jurkje is net te kort, de stof oogt goedkoop en behalve een avond aan boord heb ik het nooit weer gedragen. het hangt in mijn kast voor het geval het eens van pas komt op een feestje.

Hermès en Fonq cadeautjes

Een Hermès geur en Fonq shoptegoed, dat zijn weer fijne giveaways!
Laat in de comments weten wat je wilt weten en waarom en deel dit op social media met de hashtags #YA8 #hermes en #fonqgiftfinder. Tag @yourambassadrice, @hermes, @coeberghpr hierin voor Hermès en @yourambassadrice en @fonq voor de giftcard.

Winnaars ontvangen voor 10 december persoonlijk bericht.

Sabine de Witte