Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Travel

Sabine’s Circus: stad Amsterdam

06/12/2016
sabine circus amsterdam

Amsterdam. We wonen er allebei al een behoorlijke tijd. Jij kent vast een paar mooie hotspots, verborgen pareltjes of plekken met goede en bijzondere herinneringen, of te wel, wat zijn jouw favoriete plekken in Amsterdam?

M: Allereerst belangrijk; hoe verplaats je jezelf door de stad? Ben je een OV-chipkaarthouder, bestel je altijd een Uber of ben je toch een fietser?
S: Absoluut zo veel mogelijk op de fiets, ook in het buitenland! Fietsen langs de grachten, door de parken, zeker op mooie zonnige dagen is dat voor mij instant geluk. Al is Uber wel heel fijn en handig op koude, regenachtige dagen en voor de ritjes naar Schiphol. En Uber Eats als ik echt niet van de bank wil komen 🙂

M: Wat is de mooiste, verborgen plek in de stad?
S: Dat zijn voor mij het voormalige marineterrein met Pension Homeland, Hanneke’s Boom en het stukje Dijksgracht erlangs. Bij Pension Homeland hebben ze een heerlijk terras en grasveldje waar je zelf kunt hangen, aan zomeravonden bij Hanneke’s Boom maar ook de biertjes bij de open haard heb ik goede herinneringen en het stukje Dijksgracht bij de woonboten doet me denken aan het kunstenaarsdorp van Montmartre in Parijs.
M: Pension Homeland? Waarom ken ik dat nog niet?
S: Dat heb ik stiekem een beetje voor mezelf gehouden deze zomer – insert aapje met handjes voor ogen smiley –

M: Misschien niet zo verborgen, maar wat is je favoriete plein in de stad?
S: Het Kattenburgerplein, vooral het jeu de boules veldje op mooie zomeravonden. Heerlijk vermaak, liefst met een wijntje en kaasjes erbij. Aan jeu de boules/petanque in Amsterdam heb ik in het algemeen hele goede herinneringen.

M: En welk kunstwerk in de stad in je absolute favoriet?
S: Multatuli bij de Torensluis, omdat ik er jarenlang langs kwam naar Spaces waar ik kantoor hield en het Picasso beeld in het Vondelpark omdat ik daar goede zomerherinneringen aan heb. Het is bovendien een handig herkenningspunt als je in het park wilt afspreken.

M: En street artist? Wie maakt de stad een beetje mooier?
S: Laser 3.14. Altijd treffende quotes, altijd stof tot nadenken.
M: Zeker ook een van mijn all time favorites!

M: Welke feestdag in Amsterdam sla je nooit over?
S: Bevrijdingsdag; vaak mooi weer en de perfecte gelegenheid om met je vrienden te genieten van je vrijheid! Ik vind het goed om daar bij stil te staan, al is de reden natuurlijk vreselijk.

M: Ik ben vaak fan van werken buiten de deur, wat is jouw beste werkplek?
S: Zoku in Amsterdam, ik heb 6 jaar geleden meegewerkt aan het pitchen van het concept aan de gemeente en als ‘Founding Mother’ is het super om te zien hoe het uiteindelijk alle verwachtingen heeft waargemaakt. In het buitenland zijn dat Data Kitchen in Berlijn en Craft in Parijs!

M: Welk seizoen maakt de stad het mooist?
S: De lente! Je ziet de natuur én de stad weer ontluiken, mensen gaan weer de paden op de lanen in. Terrasjes komen weer buiten te staan en bij de eerste zonnestraal haast heel Amsterdam naar de meest zonnige plek. Soms met dekentje en/of terrasheater, maar die eerste zon in de stad is priceless. Net als het fenomeen ‘Rokjesdag’, niemand heeft dat beter weten te beschrijven dan Martin Bril.

M: Welke persoon heeft de stad een beetje mooier gemaakt?
S: Hoewel ik niet een enorme party animal ben, heb ik enorm veel respect voor de Nachtburgemeester, nu Mirik Milan. Die helpt de gemeente om het nachtleven in Amsterdam veiliger en leuker te maken en staat tussen de horeca, bewoners en ambtenaren. Ik heb veel respect voor zijn rol rondom bijvoorbeeld de witte heroïne, 24-uurs vergunningen en overlast.

M: En wie of wat maakt de stad lelijker?
S: Niet per se lelijker, maar Amsterdam wordt wel steeds meer betuttelt, alles moet binnen de regeltjes en grenzen. Vertrouw een beetje op het fatsoen van je bewoners, denk ik dan.

M: Zou je jezelf, naast Amsterdam, nog ergens anders zien wonen?
S: Ja, Parijs spookt nog steeds in mijn hoofd als droom, maar ik zou ook tevreden zijn in een andere grote stad, liefst in een warm land. De combinatie stad en strand vind ik erg fijn, na 2 jaar pendelen naar Barcelona. Bovendien ben je tegenwoordig steeds minder plaatsgebonden voor werk, dus wie weet waar ik nog terecht ga komen!

Give-away: Bubbels in Amsterdam!

Als het over Amsterdam gaat, moet ik natuurlijk wel mijn favorieten delen. Dus geven we weg:

1 fles sekt en een portie oesters voor 2 personen bij The Lobby Nesplein – Sabine’s allerfavorietste restaurant in Amsterdam. Je mag haar (of mij) uiteraard mee vragen! Tip van Sabine: sla het mandje brood met Amsterdamse uien niet af!

En

2 glazen Ruinart champagne met garnituur bij het Andaz Amsterdam.

Heb jij iets te vieren? Wil jij iemand bedanken voor het afgelopen jaar, of gewoon het leven vieren? Laat op social media weten wat je wilt winnen en waarom, tag @yourambassadrice @andazams of @thelobbyamsterdam en gebruik #YA8 #sabinescircus en wie weet bubbel jij binnenkort lekker weg!

Manon van Buren
Volg Manon v

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!