Travel

Sabine’s Circus: vrije tijd

sabine's circus 8 jaar vrije tijd

Het is zondag vandaag. Typisch zo’n dag waarop ik naar een museum ga, de krant ga lezen in de buurtkroeg, of een beetje het internet ga uitlezen. Maar wat doe jij op zondag Sabine? Hoe breng jij je (schaarse) vrije tijd het liefst door?

M: Dan toch eerst even beginnen met de night before the day after. Wat is je favoriete zaterdagavond uit?
S:Als het even kan beginnen mijn avonden aan het eind van de middag: een biertje, filmpje en dan nakletsen, toch nog ergens anders een drankje doen en als ik het heel gek maak, dansjes bij C&C in de Pijp. Of met vrienden bij The Lobby eten en na de eerste fles wijn weten dat je de tent uit wordt geveegd
M: Welke bioscoop ga je graag heen?
S: De Kriterion, klein, knus, gezellig en ze hebben er Leffe!
M: Ok. En weer die Lobby he? 😉 En wat is er dan het aller aller liefst gedronken?
S: Het liefst lig ik aan een Ruinart champagne infuus, maar iets gin tonic-achtigs mag ook. En de sekt van The Lobby smaakt ook oneindig lekker.
M: Geen bier?
S: Ja, graag speciaalbiertjes of Leffe. Ik kan me nog herinneren hoe lekker die smaakte in Cambodja na 2,5 week lokale Aziatische biertjes.

M: Zondagochtend. Je wordt wakker, op naar een museum. Welk museum in Amsterdam is favoriet?
S: Het is niet echt een museum, maar mijn favoriete escape is de Hortus Botanicus: het licht, de bloemen, jaargetijden en locatie… O en de appeltaart! De lekkerste van Amsterdam.
M: Ik ben dus oprecht nog nooit in Hortus geweest…. Ik heb een museumkaart, alles, maar daar dus nog nooit geweest, ik schaam me diep.
S: Wat??? Nou is die dan ook niet geldig in de Hortus, dus dat is je excuus 😉
M: Ik ga vandaag, promised. (edit: ik ben nog steeds niet geweest)
S: En bij slecht weer verruil ik het museum graag voor de spa!

M: Misschien ga je op zondag eerst graag sporten. Waar wordt dat gedaan?
S: Bij Blue Birds in Amsterdam-Oost, waar ze van alles geven: pilates, yoga, superles maar ook meditatie en mindfullness. En ik yoga al een tijd bij het Volkshotel in Oost, in de zomers op het dak, zo fijn!

M: Daarna krant en koffie. Welke krant?
S: Het Parool.
M: En welke columnist lees je altijd?
S: Thomas Erdbrink en internationaal, Steven Bloomfield van Monocle.
M: Koffie?
S: Mehh, ben geen koffiedrinker, doe maar gewoon thee. Als ik al heel soms koffie drink is het een Irish Coffee (jep, met booze) na het eten. Ik heb wel een favoriete koffietent, Scandinavian Embassy!

M: Stel dat het nou zonnig en warm is, waar hang je dan het liefste rond in de stad? Welk park bijvoorbeeld?
S: Het Amstelpark: je hebt er de parade, vanaf daar kan je zwemmen in de Amstel, er is een paviljoen, je kunt en hebt er alles!

M: En welk terras?
S: Dan op naar Mata Hari, midden op de wallen en een fijne mix van toeristen, locals en verwonderd rondlopende mensen.

M: En het strand?
S: Vlieland, hoewel ik hier vooral in de winter ben, maar de wijdsheid ervan vind ik heerlijk
M: Ik ben dus ook nog nooit op Vlieland geweest….
S: …..

S: Nog een leuke anekdote, toen ik me moest voorstellen op de middelbare school tijdens de introductie had ik niet echt een hobby. Ik zei toen dat slapen mijn hobby was, en dat is het stiekem nog steeds. Heerlijk uitslapen, lang in een hotelbed hangen, in het vliegtuig, in een rijdende auto/trein/bus. Ik val in slaap van alles wat schommelt en vind het heerlijk om daar gewoon aan toe te geven.

En omdat slapen zo’n hobby van me is en als professional sleeper een belangrijke rol speelt, heb ik 2 leuke prijzen weg te geven.

Als eerste, 2 kussens van Eve. Gemaakt van traagschuim en afgestemd zodat iedereen er lekker op kan slapen. Zij maken slapen nog leuker, makkelijker en luxer, voor een schappelijke prijs.

https://www.instagram.com/p/BNJgcLaDnsV/?taken-by=evesleepnl

En als tweede: niets vervelender dan midden in de nacht je bed uit voor een vroege vlucht. Je kunt een overnachting in het Sheraton op Schiphol winnen voor 2 personen, inclusief ontbijt! Data in overleg, op basis van beschikbaarheid.

https://www.instagram.com/p/iI0nkKy8uE/?taken-by=sheratonamsterdamairport

Sabine de Witte