Instagram

Follow Me!

Travel

Sapmeesters Detox sapkuur

17/01/2012
Reading Time: 2 minutes

Sapkuur detox

Vorige week werd ik lamgelegd nadat ik iets verkeerds had gegeten, goed voor de weegschaal want op dag 3 was ik 4 kilo’s kwijt. Jammer dat ik me daar zo beroerd om moest voelen. Maar, ik voelde me na die paar dagen wel ‘schoon’. Om dat gevoel te houden, begin ik vandaag met een nieuwe sapkuur van Sapmeesters, de Sapmeesters Essential Cleanse*. De kuur is gericht op een flinke inwendige schoonmaak, detoxen dus. Met 3 groente/fruit sappen per dag, veel kruidenthee, water en bouillon reinigt het lichaam zich van binnen. Als ondersteuning zitten er voedingssupplementen bij (multivitamine, chlorella, probiotica, psylliumvezels en visolie), een zemelenmix en groene kleipoeder. Voor optimale reiniging begin ik de dag met 30 ml aangelengde pure citroensap, 30 ml aloë verasap en 30ml cranberrysap. Geen vast voedsel de komende 3 dagen, geen alcohol, maar heel bewust een sapjesdieet.

Sapmeesters Sapkuur Essential Cleanse

Het Sapmeesters sapkuur pakket, ziet er glossy uit!

Frisse start

Een frisse start waardoor mijn huid meer moet gaan stralen, mijn haar meer gaat glanzen, ik me energieker moet gaan voelen en wat gewicht kwijt raak. Dat laatste is mooi meegenomen, ik ben nieuwsgieriger naar de ‘zwaarheid’ van de kuur en of ik effect merk en voor hoelang. De eerste sap, een fruitsap van sinaasappel, cranberry, zwarte bes, braam, acai en goji, was een smakelijk begin. De sap vult goed, is lekker zoet en lijkt eigenlijk best op de soya shake met vers fruit waar ik normaal ’s ochtends mee ontbijt.

[adsense]

Voortgang

Op Twitter kun je de komende 3 dagen al mijn bevindingen lezen en ik zal volgende week mijn ervaringen en de ondervonden effecten beschrijven. De afgelopen 2 dagen heb ik al ‘bewuster’ gegeten en het vaste voedsel afgebouwd, en ook vrijdag en zaterdag zal ik niet meteen mijn normale eetpatroon oppakken. Rustig opbouwen, geen rauw vlees (wat een lastige uitdaging is, aangezien ik donderdag naar Barcelona vlieg). Ik ben heel benieuwd, de eerste 2 dagen schijnen het zwaarst te zijn, maar van een hongergevoel heb ik gelukkig geen last. Via Twitter kwam ik er achter dat ik een lotgenote heb, Monique van Loon, ondergaat dezelfde sapkuur voor Culy. Wel fijn om een ‘lotgenoot’ te hebben en ik ben dan ook erg benieuwd naar haar ervaringen. Keep you posted!

Schema sapkuur sapmeesters essential cleanse

Het schema en de ingrediënten van de sapjes

*De kuur die ik volg staat nog niet op de website, maar is vergelijkbaar met de zware sapdetox

Sabine de Witte

Reisjournalist at YourAmbassadrice
(Reis)Journalist en Content Creator. Voor altijd nieuwsgierig en op zoek naar de meest bijzondere plekken op het gebied van luxe reizen, lifestyle, gastronomie en design
Sabine de Witte

Instagram

 • Saturday smile: discovering new places while surprising the parents with a family lunch at @mooirivier. Such a #zenbine spot: in the middle of lush green fields you’ll find this hidden gem of a hotel. Had a blast spending some family quality time while enjoying lunch. You’re right: no food or family in this photo. I enjoy these moments most in the private, intimate setting as they are meant to be: a family occasion. Living the real life instead of the screen life! Happy weekend all ☺️ #nevernoteating #familytime
 • Throwback to sunnier Mauerpark sessions. I miss wearing summer dresses, sun and Berlin today! Please Amsterdam, stop these rainy grey days! 😥
#berlin #mauerpark
 • Serious face when I like what I smell in my glass - yep, wine-tasting is serious business. 📷 by @dishtales 
#winetasting #thenose
 • The art of aperitivo: casually enjoying my beer in the sun, I think I get the hang of it. Almost weekend! 📷@amsterdamlisted 
#theartofaperitivo #happyweekend
 • 🍉 Berlin on a hot summer day is like a little festival every where you go. Guess that’s why I like it so much: the perfect place to release your inner child 👯‍♀️ Special thanks to this weekends’ crew, had a blast with you! 🙏🏻 #berlin #berlinerbolle
 • Happy Camper in Berlin - spontanious shot by @liselorestap
#berlin #berlinerbol
 • Can we please start a lunch culture in the Netherlands inspired by the Formentera island cuisine pretty please?! #formentera #visitformentera
 • Failed attempt at handstand. Lovely beach though
#visitformentera #instahusbandonpoint
 • My backpack is filled with years of travel experience and one of my biggest fears after traveling to the Seychelles was I’d never be satisfied with another white beach and turquoise clear waters. Surprisingly, I really do admire the beaches of Formentera and their tourist policies too. Honestly I thought the island would be more remote, and despite all the government efforts, hotels don’t really support a sustainable stay, the beaches and forests here are absolutely gorgeous. #visitformentera #responsibletravel
 • Getting the hang of it. Enjoying Formentera island life 💙
.
.
.
#visitformentera #presstrip #yourambassadrice #responsibletourism #formentera #balearics #islandlife #beautifulspain
 • This is my ‘what are you going to do with my food’ skeptical face though I loved the outcome. Ordering your hotpot ingredients via an iPad (yes, food & tech 🖤) and dipping it all in one steamy, spicy pan. Yep, totally recommend @yuan_hotpot
📷 by @dishtales

Follow Me!