amsterdam

Scherpe blik

De laatste weken merkte ik dat mijn zicht niet meer optimaal was. Zowel lens als bril voldeed niet meer om scherp te kunnen zien. Steeds vaker betrapte ik mijzelf op knijpen om een verkeersbord of stoplicht te kunnen zien. Via via werd ik getipt over Ace & Tate. Een Amsterdam-based concept wat betaalbare design brillen aanbiedt. Tijd om een kritische blik te werpen op dit bijna te mooi om waar te zijn verhaal.

Online bril shoppen

Het concept van Ace & Tate is simpel: door zelf alles te ontwerpen, te laten produceren in Italië en online te verkopen, kunnen ze design monturen tegen een scherpe prijs aanbieden. Ontstaan uit de bekende frustratie van overpriced brillen, waardoor je niet zo vaak van montuur kunt wisselen als je zou willen. Je kan via de webshop virtueel 1 van de 13 modellen proberen, of zelfs een home try-on aanvragen. Je krijgt het montuur dan thuisgestuurd om te proberen. Ik bezocht het kantoor in Amsterdam om kennis te maken met de mensen achter dit briljante idee en een montuur uit te zoeken. Wil je liever fysiek proberen? Dan kun je terecht bij concept store Hutspot of 290 square meters voor een aantal (zonne)brillen. Ace & Tate focust zich sinds de lancering vooral op Amsterdam en Londen, maar werkt ook aan internationale verzending.

ace-tate-hudson

Mijn Ace & Tate

Na veel twijfel tussen de Hudson en de Ellis, koos ik toch het eerste montuur. De namen zijn hints naar inspiratie bronnen van de ontwerpen. 5 Dagen later zag ik weer scherp, mijn bestelling kwam via de post binnen en je ontvangt een track & trace code op het moment dat je bestelling bij Ace & Tate de deur verlaat. Omdat ik al een tijdje geen oogmeting had gedaan, verwees Ace & Tate mij door naar Overmars Opticiens. Daar werd na een professionele oogmeting al snel duidelijk dat al dat schermturen mijn ogen weinig goeds doet. Omdat Ace & Tate de afspraak maakte, betaalde ik € 20,- voor de oogmeting in plaats van de gebruikelijke 3 tientjes. Voor een prikkie weer scherp zien en met plezier een bril dragen. Misschien, als de zomer eindelijk doorzet, dat de Ellis nog een fijne toevoeging aan mijn zonnebrillen collectie wordt. Maar dan op sterkte, zodat ik ook nog wat kan zien op het strand…

sabine-hudson-ace-tate

Wat is er zo leuk: Italiaanse designmonturen voor een schappelijke prijs, een bril voor alle gelegenheden en outfits
Wat kan er beter: Ace & Tate staat als een huis. De TNT daarentegen, maakte er even een potje van. Maar ik heb ‘m. En ja, het kan een nadeel zijn, dat half Amsterdam met hetzelfde montuur rondloopt. Maar iedere bril staat weer anders, toch?
Extra punten: voor de persoonlijke note bij je bestelling en de limited edition zonnebril in samenwerking met Mendo. En de geweldige fotografie door Wyne Veen. O en de Instagram account is absoluut het volgen waard!

Sabine de Witte