amsterdam

September issues

september issues

September nummers

Het is alweer half augustus. Sommigen kijken nu al hikkend tegen september aan. Dan begint het ‘gewone’ leven voor veel weer, maar begint ook de herfst al bijna. Ik heb geen issues met september. In tegendeel. Ik kijk er naar uit. Afgelopen weekend in Parijs werd ik blij van de etalages van de grote modehuizen, met de prachtige wintercollecties. Donkere kleuren, zware stoffen en uitgesproken modellen. Maandag bij The Social Room vergaapten we ons al aan de eerste internationale September issues en gisteren stond modeminnend Amsterdam bij de Bijenkorf op de stoep, voor de lancering van de Nederlandse Vogue.

Mijn missies

Don’t worry, ik was er niet speciaal voor de Vogue. Ik raakte ‘s ochtends in paniek bij het zien van mijn versleten favoriete oogpotlood. De paniek werd nog groter toen de Bijenkorf dame mij moest meedelen dat de Clinique Smokey Brown Quickliner uit het assortiment ging. Al jaren is dit mijn favoriete oog make-up. Een lijntje wat niet te duidelijk aanwezig is maar mijn ogen wel een mooie opslag geeft. De taupe kleur matcht bij veel kleuren en blijft de hele dag zitten. Mijn missie voor de komende tijd is dan ook om alle Smokey Browns op te snorren en in te kopen. Terug naar de september issues. Wat zijn mijn favoriete items voor dit najaar? Ik ben gek op de jade- en smaragd kleuren die je veel ziet in juwelen en accessoires. Kobaltblauw is ook favoriet en de eerste items in die kleur zijn binnen. Net als de Bleu Majorelle nagellak en mascara van YSL. De metaaltinten en dan bij voorkeur koper. De cashmere trui met uil van Burberry. De goudkleurige tas van Patrizia Pepe. De enkellaarsjes, jeans en gehele knitwear collectie van Filippa K. Knielaarzen met een fatsoenlijke hak. Een horloge. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ieder seizoen zijn er een aantal items op mijn wishlist. Sommigen kan ik afstrepen aan het eind van het seizoen, op een aantal ben ik zo weer uitgekeken als ik ze op straat zie en enkele items zijn mooi maar niet het geld waard. In Parijs scoorde ik een aantal must haves die ik nu al kan dragen. Zoals deze kleine vriendin Sevigne, de Zara flock jeans en een geweldige hoed, die zowel zomers als in het voor- en naseizoen draagbaar is. Ik vind het heerlijk om zo uit te kijken naar een nieuw seizoen en de items die daarbij horen!

Herfst mood

Door mijn kopertic, de grote bomen voor mijn nieuwe kantoor en al die September issues, verlang ik soms echt naar de geur van de herfst, gekleurde bladeren en warme chocolademelk. Mijn iTunes ontploft in september met alle nieuwe cd-releases. In de pre-order staan bij mij de nieuwe albums van The XX, Mumford & Sons en Pink. Ineens krijg ik huiselijke nesteldrang en moet alles gezellig en knus. Kaarsen, geurtjes, dekentjes, de hele mikmak. En dat moet nu. Terwijl het buiten eindelijk zomer is. Bij dergelijke ‘cravings’ heb ik geen geduld en wil ik het liefst meteen alles overhoop gooien. Dat kan uit een heleboel praktische overwegingen niet, maar eigenlijk is de voorpret net zo leuk als het daadwerkelijke ‘knus maken’. Wat zijn jullie ‘september issues’?

hermes koffiehouder

Mijn ultieme FW2012 accessoire: geen verbrande handen meer terwijl ik sta te wachten op de trein met een kop thee. Het was een flinke zoektocht, maar I’ve got him!

Sabine de Witte